• Ελλάδα

    Γιατί ο Καμμένος τα έβαλε τώρα με τον Ερντογάν

    Πάνος Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η φράση “ο Ερντογάν έχει τρελαθεί εντελώς” είναι κάτι που θα λέγαμε άνετα σε μία συζήτηση καφενείου, ή αν το ακούγαμε να το λέει κάποιος άλλος θαμώνας του καταστήματος θα αναφωνούσαμε “πες τα χρυσόστομε!”. Γιατί η συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου είναι πράγματι τέτοια που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν όντως στέκει στα καλά του. Όμως το να εκστομίζει μία τέτοια φράση ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας είναι μία άλλη ιστορία…

    Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να επικρίνουν τον Πάνο Καμμένο για τους χθεσινούς χαρακτηρισμούς του κατά του Τούρκου προέδρου. Και η κριτική αυτή είναι σωστή: σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα, με εκατέρωθεν δηλώσεις και ανακοινώσεις που ανεβάζουν την ένταση, είναι το λιγότερο αχρείαστο να ρίχνει ο υπουργός Άμυνας λάδι στη φωτιά, αλλά και νερό στο μύλο της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας. Όχι απλά αχρείαστο, αλλά ανόητο και ενδεχομένως επικίνδυνο, θα έλεγε κανείς. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι η Άγκυρα έχει ήδη στην “μπούκα του κανονιού” τον Πάνο Καμμένο και έχει εκφράσει πολλάκις τη δυσαρέσκειά της προς το πρόσωπό του.

    Τι σκεφτόταν άραγε ο υπουργός Άμυνας όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις; Το πιθανότερο είναι να μη σκεφτόταν ως υπουργός Άμυνας, ούτε ως κυβερνητικός εταίρος, αλλά απλώς ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ενός κόμματος το οποίο καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις, εισπράττοντας μεγάλο μερίδιο της κυβερνητικής φθοράς, και βλέπει τις πιθανότητές του να μπει στην επόμενη Βουλή να εξανεμίζονται μέρα με τη μέρα, καθώς το κόμμα στριμώχνεται από τις εξελίξεις στο Μακεδονικό. Εκλογές βέβαια μάλλον δεν θα έχουμε σύντομα (χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο), όμως οι ΑΝΕΛ αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν μία εκστρατεία δημοσκοπικής ανάκαμψης ώστε να επανέλθουν πάνω από το 3%. Και πώς θα γίνει αυτό; Μα με τη… συνταγή της επιτυχίας που τους έβαλε στη Βουλή: με εθνικιστικές και λαϊκίστικες “κορώνες”, από αυτές που χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων.

    Στο πλαίσιο αυτό θα λέγαμε πως εντάσσονται και οι χθεσινές σκληρές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου κατά του Ταγίπ Ερντογάν. Δεν του “ξέφυγαν” οι χαρακτηρισμοί, ούτε και ήθελε να προκαλέσει “θερμό” επεισόδιο με την Άγκυρα. Ήθελε απλώς να τους ακούσουν οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ και να πουν “πες τα χρυσόστομε!”. Το ότι οι δηλώσεις αυτές θα φτάσουν στην Τουρκία και θα προκαλέσουν αντιδράσεις είναι μία… παράπλευρη απώλεια.

    Μα αυτό είναι ανεύθυνο, θα έλεγε κανείς. Ναι, αλλά φέρνει ψηφαλάκια, θα απαντούσε κάποιος ψυλλιασμένος…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η μεγάλη σύγκρουση Ερντογάν με Τσίπρα και Καμμένο. Πού οδηγείται η κατάσταση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Καμμένος: Ο Ερντογάν είναι τρελός, η φυλάκιση των Ελλήνων μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια αν το θέλει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Κυριάκος Μητσοτάκης: «Aνίκανος και επικίνδυνος ο Πάνος Καμμένος»



    ΣΧΟΛΙΑ