• Ελλάδα

    Γιατί η ΝΔ άνοιξε τώρα πόλεμο με τον Μάρη. Τα συμφέροντα και οι επιχειρηματίες

    Δημήτρης Μάρης

    Δημήτρης Μάρης. Επιχειρηματίας


    Τα μένεα πνέουν στη Νέα Δημοκρατία κατά του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη, μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Έθνος”, το οποίο έκανε λόγο για συμπαιγνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Αλαφούζο προκειμένου να απαξιωθεί η κυβέρνηση Καραμανλή.

    Με μία σκληρή ανακοίνωσή της, η ΝΔ έκανε λόγο για “προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο” και κατηγόρησε ανοιχτά τον όμιλο Μάρη ότι “βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να προωθεί την προπαγάνδα, τα ψέματα και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”.

    Είναι βέβαια γεγονός ότι στην Πειραιώς υπήρχε εδώ και καιρό μία δυσαρέσκεια για την αντιμετώπιση της Νέας Δημοκρατίας από τα ΜΜΕ του ομίλου Μάρη, όμως το επίμαχο δημοσίευμα του “Έθνους” στάθηκε αφορμή για αυτό το ξέσπασμα οργής, καθώς στη ΝΔ θεωρούν ότι πρόκειται για τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, βλέποντας πίσω από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μία απόπειρα πρόκλησης εσωκομματικών προβλημάτων στη ΝΔ από το πουθενά, καθώς, όπως λένε κύκλοι της Πειραιώς, τα περί συνεργασίας Μητσοτάκη-Αλαφούζου είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

    Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η αναφορά της Νέας Δημοκρατίας, στη χθεσινή της ανακοίνωση, σε ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή για το θέμα του διαδικτυακού τζόγου, που αποτελεί κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα του Δημήτρη Μάρη. Πρόκειται για μία ερώτηση που κατέθεσαν 14 βουλευτές της ΝΔ στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ζητώντας από την κυβέρνηση εξηγήσεις για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του παράνομου τζόγου, και ζητώντας επίσης μεταξύ άλλων να πληροφορηθεί:

    • Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί;
    • Υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές; Υπάρχουν τέτοιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι να δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός έλεγχός τους; Έχουν γίνει καταλογισμοί και έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα;

    Αν και στην ερώτηση εκείνη (που ειρήσθω εν παρόδω δεν απαντήθηκε ποτέ στη Βουλή) δεν υπήρχε αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι φανερό τώρα ότι η ΝΔ “φωτογράφιζε” από τότε τον Δημήτρη Μάρη. Και εκεί εντοπίζουν στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη την αιτία για την εχθρική στάση που, όπως λένε, κρατούν τα ελεγχόμενα από τον Δημήτρη Μάρη ΜΜΕ απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση.

    Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο ανοιχτά πλέον για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης “πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με επιχειρηματίες, ενθαρρύνοντάς τους να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μάρη”.Πρόκειται προφανώς για μία πολύ σοβαρή καταγγελία, η οποία προέρχεται από σχετικές πληροφορίες για επαφές του κ. Δραγασάκη με γνωστούς επιχειρηματίες, και αν επιβεβαιωθεί θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τόσο τον Γιάννη Δραγασάκη, όσο και την κυβέρνηση εν γένει…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη δήλωση Μιχελή: Με την περικοπή επιδομάτων κάνουμε… αναδιανομή της φτώχειας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέες απειλές Κιλιτσντάρογλου: «Θα πάρω νησιά στο Αιγαίο όπως πήραμε την Κύπρο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειστό το «Μακεδονία» λόγω ομίχλης: Γύρισε πίσω η πτήση του Κυριάκου Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ