Ελλάδα

Γεύμα εργασίας Μαρινάκη – Παππά. Συζήτησαν για την τηλεόραση

  • NewsRoom

Ευάγγελος Μαρινάκης. Ετών 50. Επικεφαλής Capital Partners


Γεύμα εργασίας στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας “CAPITAL” του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Προσκεκλημένοι ήταν υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης  Λευτέρης Κρέτσος, ο  αντιπροέδρος της ALTER EGO, Γιάννης Βρέντζος, η στενή συνεργάτιδα  του εφοπλιστή με επιτελικό ρόλο στο τηλεοπτικό του εγχείρημα, Ευη Κουτσαυτάκη,  ο εκδότης της Real News, Νίκο Χατζηνικολάου, ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης, ο δημοσιογράφος Δημήτρη Μιχαλέλης και το στέλεχος επιχειρήσεων Σωκράτης Κομινάκης.

Το γεύμα είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες, ενδεικτικό του καλού κλίματος στο οποίο έγινε.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο , στις οποίες κυρίαρχο ρόλο φιλοδοξεί να διαδραματίσει η ALTER EGO με το νέο κανάλι που θα βρίσκεται σύντομα στον «αέρα».

Το μενού του γεύματος  εκτός από τις τηλεοπτικές εξελίξεις περιελάμβανε ψάρι με Κρητικό σταμναγκάθι.

Το mononews σε άλλο ρεπορτάζ του νωρίτερα έγραφε:
Την περασμένη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου το μεσημέρι, ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κοντομηνάς συναντήθηκε με τον εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Το ραντεβού των δύο ανδρών είχε κλειστεί δυο-τρεις ημέρες πριν, και όπως όλα δείχνουν η συνάντηση ήταν κάτι παραπάνω από αναγνωριστική, αφού από χτες άλλος αέρας πνέει στις εγκαταστάσεις του Alpha.

Όπως ακούγεται στους διαδρόμους του καναλιού και σύμφωνα με επιλεκτικές διαρροές, οι κ.κ. Κοντομηνάς και Μαρινάκης συζήτησαν το ενδεχόμενο της συνεργασίας του Alpha TV με την Άλτερ Έγκο.

Ο κ. Μαρινάκης, εάν συμφωνήσει με τον κ. Κοντομηνά, το βέβαιο είναι ότι θα ζητήσει την πλειοψηφία των μετοχών του Alpha TV, δηλαδή ποσοστό που υπερβαίνει το 65%, καθώς ο ίδιος θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στις επιχειρήσεις του. Ενδεχόμενη συνέργεια μεταξύ των δύο απαλλάσσει την Άλτερ Έγκο από τον βραχνά του ψυχαγωγικού προγράμματος.

Ένα έτοιμο κανάλι, με δυνατό ψυχαγωγικό πρόγραμμα, στο οποίο θα γίνουν φυσικά κάποιες αλλαγές, σε ότι αφορά τα επιτελικά στελέχη κυρίως και όχι τις εκπομπές, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν τις τελευταίες ώρες. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψει ένα μεγάλο ποσό για να στήσει νέο πρόγραμμα, με εξαίρεση μια η δύο αθλητικές εκπομπές, λόγω Ολυμπιακού.

Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, αφού ο νέος ιδιοκτήτης θα θέλει τους δικούς του ανθρώπους στις καίριες θέσεις, έστω και αν αυτό δεν γίνει άμεσα, αλλά σε κάποιες εβδομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι χτες και σήμερα, στους διαδρόμους του καναλιού, πνέει ένας αέρας αισιοδοξίας για το μέλλον του σταθμού και των εργαζομένων, μετά τις διαρροές για τη συνάντηση Μαρινάκη-Κοντομηνά. Όμως το mononews.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι δεν έχει επέλθει καμία συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι θα συναντηθούν εκ νέου μετά την επιστροφή του προέδρου του Alpha TV από το εξωτερικό.

Μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες, πότε θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις των δύο πλευρών, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, αφού σε αυτό το σκληρό πόκερ με τις νέες άδειες που παίζεται τις τελευταίες εβδομάδες, οι ισορροπίες και τα deals αλλάζουν σχεδόν καθημερινά.