• Top Stories

    Γαβρόγλου: Πρώτο κουδούνι στις 9, για να μην τσακώνονται στο σπίτι

    • NewsRoom
    Γαβρόγλου

    Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου


    Επιμένει στην αλλαγή ωραρίου σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ αφήνει ανοιχτό ένα ενδεχόμενο για τα δημοτικά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. «Να το δούμε μαζί με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ» λέει ο υπουργός, αφού το μέτρο προϋποθέτει επιπλέον παρουσία δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία.

    Μιλώντας στον Real fm, ο κ. Γαβρόβλου ανέφερε πως από την άλλη εβδομάδα συγκροτείται επιστημονική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τα οφέλη για τους μαθητές από τη μετάθεση της έναρξης των μαθημάτων κατά μία ώρα αργότερα.

    «Με το Γυμνάσιο και το Λύκειο δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού τα παιδιά πάνε μόνα τους στο σχολείο, για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίτερα» δήλωσε και εξήγησε ότι όλο το πρόγραμμα μετατίθεται κατά μία ώρα προς το μεσημέρι.

    Εξηγώντας όσα είπε χθες περί περισσότερου ύπνου για τους μαθητές, ο κ. Γαβρόγλου παρέπεμψε σε «σοβαρές επιστημονικές μελέτες για το πότε ξυπνάει ο οργανισμός ενός εφήβου. Όταν λέμε ξυπνάει, πότε το κάνει αυτό λειτουργικά». Σύμφωνα με τον ίδιο με την αλλαγή στο «πρώτο κουδούνι» βοηθούνται πολύ οι οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    Όπως είπε ο ίδιος, στα περισσότερα σπίτια οι μεγάλοι καβγάδες είναι τρεις: άσε το κινητό και πίασε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα νωρίς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γαβρόγλου: Του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9, για να κοιμόμαστε παραπάνω



    ΣΧΟΛΙΑ