• Ελλάδα

    Ο Σταύρος Κοντονής απάντησε στις βολές του Τούρκου ομολόγου του

    • NewsRoom
    Σταύρος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης

    Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης


    Μέσω της διπλωματικής οδού κοινοποιήθηκε σήμερα η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή στον ομόλογό του Υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας κ. Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, σε όσα ανέφερε στην από 19/4/2018 επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό.

    Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφερόμενο στον τρόπο με τον οποίο απάντησε η ελληνική πλευρά στην επιστολή του Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ προς τον κ. Κοντονή.

    Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον Σταύρο Κοντονή, ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ ανέφερε ότι «η Ελλάδα γίνεται τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες» ενώ ζητούσε και την έκδοση των «8» το συντομότερο δυνατό.

    Όπως μετέδωσε προ ημερών το πρακτορείο Αnadolu, σε επιστολή του προς τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, επέκρινε την απόφαση του ΣτΕ και κατηγορούσε την Ελλάδα ότι έχει εξελιχθεί σε «καταφύγιο εγκληματιών» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.

    «Στα δύο χρόνια από το πραξικόπημα, τρομοκράτες κατέφυγαν στην Ελλάδα παρανόμως για να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη στην Τουρκία» φέρεται να γράφει στην επιστολή, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει εξελιχθεί σε «τόπο συγκέντρωσης εγκληματιών». Ζητά δε την άμεση έκδοση των οχτώ.



    ΣΧΟΛΙΑ