ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένατη κατατάσσεται η Ελλάδα ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την παραγωγή κρασιού για το 2018.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με εκτίμηση που απέστειλε στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), η παραγωγή οίνου στη χώρα μας την τρέχουσα χρονιά αναμένεται να ανέρθει στα 2.157.193 εκατόλιτρα. Η συνολική παραγωγή των 28 μελών-κρατών της Ένωσης για το 2018 εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 168,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου, καταγράφοντας αύξηση 27% σε σχέση με το 2017.
Την πρώτη θέση στη σχετική λίστα καταλαμβάνει η Ιταλία με παραγωγή 48,5 εκατ. εκατόλιτρα οίνου, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 46,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Ισπανία με συνολική παραγωγή 41 εκατ. εκατόλιτρων κρασιού. Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία αντιπροσωπεύουν το 81% της συνολικής παραγωγής κρασιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο μνημόνιο «βλέπει» η FAZ: Αμφίβολο κατά πόσον η Ελλάδα θα τα καταφέρει
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινά το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των επιχειρήσεων με έδρα στην Ελλάδα-Μέχρι πότε πρέπει να δηλωθούν
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η British American Tobacco φέρνει στην Ελλάδα το glo και δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στη χώρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- SirecEnergy: Επενδυτικό κρεσέντο άνω των 10 εκατ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέσω του ZAP Taxi Club
- Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Ολη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο
- Χανταϊός: Ο καθηγητής Αποστολος Βανταράκης απαντά σε 6 ερωτήσεις για το νέο ιό που προκαλεί ανησυχία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.