• Ελλάδα

    Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Από «αυθόρμητη πολίτης» στο Μάτι, υφυπουργός!

    • NewsRoom

    Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κρατά την ομπρέλα στον Αλέξη Τσίπρα


    Στέλεχος με πολύπλευρη δράση, στο πλευρό του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, είναι η Ελευθερία Χατζηγεωργίου που αναλαμβάνει υφυπουργός στο Μακεδονίας – Θράκης, στη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό. Η κ. Χατζηγεωργίου, η οποία γεννήθηκε στη Νεάπολη το 1979 και έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία, είχε ενεργότατο ρόλο προεκλογικά, μοιράζοντας φυλλάδια ακόμη και στις λαϊκές, ενώ ήταν μία από τους αυθόρμητους πολίτες που βρέθηκαν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο πυρόπληκτο Μάτι, όταν ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την περιοχή, η οποία είχε αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κάτι που, ωστόσο, διέψευδε ο πρωθυπουργός…

    Σε όλες τις φωτογραφίες από την επίσκεψη εκείνη, μία εβδομάδα μετά την τραγωδία, με εξαίρεση μία συγκεκριμένη, ο πρωθυπουργός ήταν μόνος με τον φωτογράφο του Μαξίμου ή με τους άνδρες των ομάδων διάσωσης ή με τους άνδρες της ασφάλειάς του. Σε μία φωτογραφία, όμως, φαίνονται και τρεις άνθρωποι, ανάμεσα τους ήταν η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

    Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ανάμεσα σε «απλούς πολίτες»

    Την ίδια ώρα, σάλος έχει ξεσπάσει στα social media με τις φωτογραφίες της νέας υφυπουργού να κρατάει την ομπρέλα στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ήταν ακόμα μια απλή συνδικαλίστρια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κρατά την ομπρέλα στον Αλέξη Τσίπρα

    Μάλιστα, οι διακοπές της το περασμένο καλοκαίρι έγιναν αντικείμενο παραπολιτικού σχολιασμού σε blog της συμπρωτεύουσας, όπου σε σχόλιο με τίτλο «Ξεκούραση στη Χαλκιδική για την Ελευθερία Χατζηγεωργίου», στις 13/8/2018, αναφέρεται: «Στη Χαλκιδική ξεκουράζεται αυτές τις ημέρες η Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Η πιο στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη Φούρκα της Κασσανδρείας, όπου γεμίζει τις μπαταρίες της ύστερα από μια πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς ως διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου είχε άμεση ανάμειξη σε όλες τις κινήσεις που έγιναν από το Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι. Ηταν μάλιστα ένα από τα λίγα στελέχη που επισκέφτηκαν μαζί με τον πρωθυπουργό τις καμένες περιοχές λίγες ώρες μετά το σβήσιμο των πυρκαγιών, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε κάτω, όπου η Ελευθερία Χατζηγεωργίου διακρίνεται στη μέση πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα».

    Αν έχει, επίσης, κάποιο ενδιαφέρον, τουλάχιστον ως προς το πνεύμα της οικογενειακής αλληλεγγύης που διέπει τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της οικογένειας Χατζηγεωργίου είναι διορισμένο σε φορέα στον οποίο το Δημόσιο έχει λόγο: Η μητέρα της νέας υφυπουργού, Ελένη Χατζηγεωργίου, είναι διορισμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

    Συνταξιούχος, πρώην διοικητική υπάλληλος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» (επίσης στη Θεσσαλονίκη) και συνδικαλίστρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε από το υπουργείο Υγείας στο Δ.Σ. του «Παπαγεωργίου».

    Ποια είναι η Ελευθερία Χατζηγεωργίου 

    Σύμφωνα με το βιογραφικό της που έχει ανεβάσει στο Facebook η ίδια η κυρία Χατζηγεωργίου, η νέα υφυπουργός γεννήθηκε στη Νεάπολη το 1979. Τελείωσε το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νεάπολης και εν συνεχεία σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Σήμερα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας στο ΕΑΠ.

    Συμμετείχε στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και έχει πάρει μέρος σε διεθνείς κινητοποιήσεις και συνέδρια στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Δραστηριοποιείται σε διάφορες δομές στον τομέα της αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη σίτιση, τη συλλογή τροφίμων και την ενισχυτική διδασκαλία όπως στο Κοινωνικό φροντιστήριο και την Ετεροτοπία. Έχει διατελέσει Γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Νεολαίας Συνασπισμού, καθώς και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Οργάνωσης.

    Στο 5ο και το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και το 2013 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Γαλλικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Εως σήμερα ήταν Επιστημονικός συνεργάτης Παιδείας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

    Μοιράζοντας φυλλάδια σε λαϊκή
    Και στον δρόμο…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: #kolotumba: Όταν ο Θάνος Μωραΐτης κατακεραύνωνε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το who is who των νέων προσώπων της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ