• Top Stories

    Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Η οικογένεια απαιτεί να τιμωρηθούν όσοι ενεπλάκησαν στο θάνατό του

    • NewsRoom

    Ζακ Κωστόπουλος


    «Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου προήλθε από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε» ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου, Χρύσα Πετσιμέρη, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της. Σύμφωνα με την ίδια, οι ιατροδικαστές, που την Τρίτη παρουσίασαν το πόρισμά τους για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, «έχουν καταγράψει κοντά στα 23 χτυπήματα».

    Η κ. Πετσιμέρη σημείωσε, μιλώντας στο Θέμα 104,6, ότι «πέραν από το λιντσάρισμα έξω από το κοσμηματοπωλείο, ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς και δέχθηκε ένα λάκτισμα από διασώστη του ΕΚΑΒ».

    «Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα, ενώ οι διασώστες του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες με γάζες, μετά από αυτό τον άφησαν ημιθανή στο έδαφος χωρίς να του κάνουν τα δέοντα για την ανάνηψη από τη λιποθυμία. Αφέθηκε στο έδαφος και οδηγήθηκε νεκρός στο ασθενοφόρο, στις 15:04 δεν είχε κανένα ζωτικό όργανο να λειτουργεί» πρόσθεσε η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου.

    Σύμφωνα με την ίδια, «η οικογένεια απαιτεί να τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν εμπλακεί στο θάνατό του» προαναγγέλλοντας ότι «θα ασκηθούν μηνύσεις κατά όλων των εμπλεκομένων».

    Η κ. Πετσιμέρη διευκρίνισε, τέλος, ότι «είναι ανυπόστατο ότι ο θάνατός του Ζακ προήλθε από κρίση πανικού, ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι ήταν ένα σοκ που υπέστη οργανισμός από τα πολλαπλά χτυπήματα».

    Τι λέει ο κοσμηματοπώλης

    Εν τω μεταξύ, στο κεντρικό δελτίο του Open μίλησε ο κοσμηματοπώλης, που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση, όπου δήλωσε πως ήταν εν βρασμώ. Υποστήριξε πως δεν χτύπησε θανάσιμα τον 33χρονο ο οποίος, όπως ανέφερε, επιχείρησε να τον ληστέψει.

    «Τι να πω; Η δικαιοσύνη θα τα δείξει αυτά. Τι λένε εκείνοι, εντάξει, πολύ καλά, θα τα πούμε εκεί στο δικαστήριο και θα πάρουν τις αποφάσεις οι δικαστές. Αυτό έχω να πω» αναφέρει ο κοσμηματοπώλης.

    Και συνεχίζει: «Όπως έχουν βγάλει αυτοί συμπεράσματα, θα δούμε κι εμείς τα δικά μας συμπεράσματα… Θα δούμε. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα αυτή τη στιγμή, θα το μελετήσουμε το θέμα. Η άποψή τους αυτή μπορεί να είναι έτσι, μπορεί αλλιώς, μπορεί κι αλλιώτικα. Θα το δούμε. Τίποτα δεν μπορούμε να πούμε τώρα. Θα τα πούμε στο δικαστήριο. Εμείς δεν τον χτυπήσαμε θανάσιμα, που λένε ότι τον χτυπήσαμε εμείς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Μηνύσεις κατά της ΔΙΑΣ και του ΕΚΑΒ ετοιμάζει η οικογένεια του θύματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόρισμα των ιατροδικαστών: Από τι πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ