• Ελλάδα

    Απόστολος Δοξιάδης: Σημασία δεν έχουν οι ιδεολογικές διαφορές

    • Contributor
    Απόστολος Δοξιάδης

    Μανώλης Γλέζος – Απόστολος Δοξιάδης


    Σήμερα παρακολούθησα τη Συνέντευξη Τύπου, σε αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου, που οργανώθηκε από πρωτοβουλία πολιτών, κατά της έκδοσης των 8 τούρκων αξιωματικών. Μίλησαν οι εκ των οργανωτών της πρωτοβουλίας Ελένη Πορτάλιου και Δημήτρης Μπελαντής καθώς και ο Μανώλης Γλέζος. Οι τοποθετήσεις και των τριών επί του θέματος, ήταν καίριες, ουσιαστικές, και θεωρώ απόλυτα σωστές, η καθεμιά από τη σκοπιά της. Τους είχα γράψει ότι θα πάω, και ευγενώς μου ζητήθηκε να μιλήσω κι εγώ, το οποίο και έκανα.

    Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από ανθρώπους της αριστεράς, που έχουν διαφωνήσει με τον Σύριζα, έχουν αποχωρήσει, και βρίσκονται σήμερα μάλλον αριστερότερά του. Δεν είναι ο ιδεολογικός μου χώρος, ως γνωστόν. Παρ᾽ όλα αυτά, πήγα με δική μου πρωτοβουλία, χωρίς ειδική πρόσκληση, γιατί ήταν η πρώτη τέτοια οργανωμένη πρωτοβουλία και ήθελα να δώσω το παρόν.

    Οι οργανωτές με καλοδέχθηκαν, και ένιωσα ότι βρέθηκα εκεί μεταξύ φίλων. Υπήρχε σε όλους επίγνωση των διαφορών μας, φυσικά, αλλά και η κοινή πεποίθηση ότι ο κοινός μας στόχος, για ένα αίτημα δίκαιο από την πλευρά του νόμου αλλά και σωστό από την πλευρά του χρέους (ουσιαστικού και ηθικού) μιας δημοκρατικής πολιτείας, μας ενώνει.

    Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε από εδώ και εμπρός σε κάτι ευρύτερο, σε κάτι που θα ξεπερνά πολιτικούς χώρους και κόμματα, και θα περιλαμβάνει ανθρώπους κάθε γραμμής, που συμφωνούν και αποδέχονται την τεράστια ουσιαστική, αλλά και συμβολική σημασία της μη έκδοσης των οκτώ αξιωματικών.

    Σύντομα θα ακολουθήσει νέα τοποθέτηση, και πρόσκληση από ανθρώπους που θα αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους. Το αίτημα κοινό:

    Να μην εκδοθούν οι 8 τούρκοι αξιωματικοί!

    Ο Απόστολος Δοξιάδης είναι συγγραφέας, μαθηματικός και σκηνοθέτης



    ΣΧΟΛΙΑ