• Ελλάδα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα ισχυρά funds που θα συναντήσει ο απόφοιτος του Harvard στο Λονδίνο 


    Πόσο… κακό είναι να είναι κανείς απόφοιτος του Harvard; Ίσως για κάποιους (όπως ο αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός, που πρόσφατα έγραψε ένα άρθρο που προκάλεσε πολλά γέλια, με τίτλο «Σας γ… το Χάρβαρντ») να είναι κάτι το κατακριτέο, όμως αυτοί μάλλον είναι η μειοψηφία…

    Αντίθετα, για τους περισσότερους ένας τίτλος από το Harvard αποτελεί σύμβολο κύρους και ένδειξη ότι ο κάτοχός του είναι ένας πολύ ικανός άνθρωπος, μια και το να μπει κανείς στο Harvard (και το να βγει από αυτό με πτυχίο, φυσικά) δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.

    Θα ήταν λοιπόν λογικό να σκεφτεί κανείς ότι στις διαδοχικές επαφές που έχει ήδη ξεκινήσει από το πρωί στο Λονδίνο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με ισχυρούς επενδυτές και στελέχη της αγοράς, οι συνομιλητές του αν μη τι άλλο θα τον κοιτάζουν και θα τον ακούν με σεβασμό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το πτυχίο του από το Harvard – αν και, επειδή μιλάμε για ανθρώπους της αγοράς, μάλλον αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι το τι θα ακούσουν, και λιγότερο τα πτυχία που κουβαλάει αυτός που θα τους το πει.

    Τι θα ακούσουν, λοιπόν, οι επενδυτές που θα συνομιλήσουν σήμερα με τον πρόεδρο της ΝΔ (τον οποίο θεωρούν ως επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας); Το σχέδιο και τις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ελληνική οικονομία, με το βλέμμα στην ανάπτυξη της χώρας, όχι βραχυπρόθεσμα, αλλά με ορίζοντα που εκτείνεται μετά την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την εποχή των μνημονίων.

    Ήδη ο κ. Μητσοτάκης είχε νωρίτερα συνάντηση με στελέχη του κορυφαίου διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων στον κόσμο Pimco, ενώ ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για τις απόψεις του προέδρου της ΝΔ είναι ότι σχεδόν 100 επενδυτικά κεφάλαια (αριθμός ρεκόρ για αντίστοιχα επενδυτικά events όσον αφορά στη χώρα μας) έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στις επαφές μαζί του – μεταξύ αυτών μεγάλα ονόματα όπως: Blackrock, Marshall Wace, Paulson, Soros και πολλά ακόμα.

    Οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο θα συνεχιστούν και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Φρανκφούρτη, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Benoit Coeure. Θα έχει ακόμα συναντήσεις με τα επιτελεία των Financial Times και Deutsche Welle.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/exit-ke-gia-farage-emvrontiti-oli-sti-vretania-apo-tin-efnidiastiki-paretisi-tou/58281



    ΣΧΟΛΙΑ