• Πολιτική

    H Αστυνομία διαψεύδει την… διάψευση του υπουργείου Παιδείας για τις συλλήψεις μαθητών στο Αγρίνιο

    • NewsRoom
    Γαβρόγλου

    Κώστας Γαβρόγλου/υπουργός Παιδείας


    Βιαστικά φαίνεται τελικά πως κινήθηκε το υπουργείο Παιδείας, το οποίο με ανακοίνωσή του έσπευσε να χαρακτηρίσει fake news τα ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ του Αγρινίου αναφορικά με τις προσαγωγές μαθητών του 2ου Γυμνασίου της πόλης, οι οποίοι φέρονταν ως υποκινητές της κατάληψης στο σχολείο, ως διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

     Το υπουργείο, στην διάψευσή του είχε υποστηρίξει πως το δημοσίευμα που παρουσιάστηκε στα τοπικά sites ήταν ψευδές, καθώς δεν υπήρξε καμία σύλληψη μαθητή, η οποία έτσι κι αλλιώς θα ήταν παράνομη μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.

    Ωστόσο, παρά τη διάψευση, Αστυνομικές πηγές από τη Γενική Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα επιβεβαίωσαν την είδηση, σύμφωνα με την οποία οι δύο μαθητές 14 και 16 χρονών συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο διευθυντής του σχολείου τους, ενώ δημιουργήθηκε σχετική δικογραφία εναντίον τους. Οι συλλήφθεντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος του άφησε ελεύθερους.

    Η κατάληψη στο εν λόγω σχολείο ξεκίνησε την Πέμπτη- όπως και σε πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα- για το Μακεδονικό, αλλά στο συγκεκριμένο γυμνάσιο συνεχίστηκε και την Παρασκευή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγρίνιο: Συνελήφθησαν μαθητές και γονείς για την κατάληψη του σχολείου τους για τη Μακεδονία



    ΣΧΟΛΙΑ