ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη πως ο πλανήτης ζει την καταστροφικότερη κούρσα εξοπλισμών στην ανθρώπινη ιστορία.
Σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του 193-μελούς σώματος, κατηγόρησε επίσης τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πως επιδιώκει να συνεχίσει τον πόλεμό του επεκτείνοντάς τον πέραν της Ουκρανίας.
Επιπλέον, ο Ζελένσκι είπε σήμερα από το βήμα του ΟΗΕ ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει η Μολδαβία να εισέλθει στην τροχιά της Ρωσίας.
«Η Ρωσία επιχειρεί να κάνει στη Μολδαβία ό,τι έκανε κάποτε το Ιράν στον Λίβανο και για μία ακόμη φορά η απάντηση της διεθνούς κοινότητας είναι ανεπαρκής. Έχουμε ήδη χάσει τη Γεωργία στην Ευρώπη… και εδώ και πολλά χρόνια, η Λευκορωσία κινείται επίσης προς μια εξάρτηση από τη Ρωσία. Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει να χαθεί επίσης η Μολδαβία», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Διαβάστε επίσης:
Πεζεσκιάν στον ΟΗΕ: Τα πλήγματα από Ισραήλ-ΗΠΑ στο Ιράν είναι «σοβαρή προδοσία της διπλωματίας»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς αντιδρά η στοιχηματική αγορά στην αύξηση φόρου των κερδών των διαδικτυακών καζίνο
- Project-μαμούθ έως 450 εκατ. ευρώ για το ««Philips Stadion»» της ιστορικής PSV Αϊντχόφεν
- Ληξιπρόθεσμα χρέη νοσοκομείων: Το restart του 2025, η μείωση ρεκόρ και ο γρίφος του clawback
- Το war room στο Μαξίμου – Οι συσκέψεις «πολέμου» στον 3ο όροφο και τα 10 πρόσωπα που συμμετέχουν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.