• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι σε ηγέτες της βόρειας Ευρώπης: Βοηθήστε τον εαυτό σας βοηθώντας εμάς

    • NewsRoom
    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Νέο μήνυμα στους ηγέτες της Βόρειας Ευρώπης έστειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το πρωί της Τρίτης.

    Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει την ασφάλειά της, βοηθώντας την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο μέσω τηλεδιάσκεψης, καλώντας τους να αποστείλουν περισσότερα όπλα.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός φιλοξενεί σύνοδο των ηγετών της Βόρειας Ευρώπης για να συζητήσουν την άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης.

    «Είμαστε όλοι στόχοι της Ρωσίας και όλα θα είναι εναντίον της Ευρώπης εάν η Ουκρανία δεν αντέξει, άρα θα ήθελα να σας ζητήσω να βοηθήσετε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς», δήλωσε ο Ζελένσκι στους ηγέτες.

    «Γνωρίζετε το είδος του οπλισμού που χρειαζόμαστε…χωρίς τη στήριξή σας θα είναι πολύ δύσκολο, είμαι πολύ ευγνώμων, αλλά θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα… Πραγματικά ελπίζω ότι θα είστε σε θέση να βελτιώσετε αυτό το πλαίσιο και θα δείτε πώς αυτό θα προστατεύσει την ασφάλειά σας».

    Επίσης ο  Βολοντιμίρ Ζελένσκι έδειξε να αναγνωρίζει, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, σε συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF), πως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

    «Είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το καταλαβαίνουμε. Είμαστε λογικοί άνθρωποι. Για χρόνια μας έλεγαν για υποτιθέμενες “ανοιχτές πόρτες”, αλλά ακούγαμε επίσης ότι δεν μπορούμε να μπούμε. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό πρέπει να να γίνει δεκτό. Πρέπει να συνεργαστούμε με τις ενώσεις με τις οποίες μπορούμε, οι οποίες θα μας βοηθήσουν, θα μας προστατεύσουν… έχοντας ξεχωριστές εγγυήσεις» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο ένα παιδί γίνεται πρόσφυγας, λέει η Unicef

    Συμβούλιο της ΕΕ: Τέταρτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Τα νέα μέτρα για ενέργεια, χάλυβα και αμυντική βιομηχανία



    ΣΧΟΛΙΑ