• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι: «Υπάρχουν ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία»

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η σύναψη συμφωνίας με τη Ρωσία από φόβο θα αποτελούσε τη χειρότερη δυνατή έκβαση. Ο Ζελένσκι δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι 450 άνθρωποι βρέθηκαν θαμμένοι σε πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές, αλλά πολλοί άλλοι είναι θαμμένοι σε διαφορετικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που βασανίστηκαν και ολόκληρων οικογενειών.

    Ο ίδιος, σημείωσε επίσης ότι τα επακόλουθα της ρωσικής κατοχής σε απελευθερωμένη περιοχή στη βορειοανατολική Ουκρανία είναι παρόμοια με όσα έλαβαν χώρα στην Ουκρανική πόλη Μπούχα νωρίτερα φέτος. Ο Ζελένσκι είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία και ότι η σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

    «Δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα διεξάγει ένα τακτικό πυρηνικό χτύπημα»

    Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα υποστήριζε την επανάληψη των ρωσικών εξαγωγών αμμωνίας μέσω Ουκρανίας μόνο αν η Μόσχα παραδώσει τους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.

    Συνεχίζοντας, ο Ζελένσκι δήλωσε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως η Ρωσία θα διεξάγει ένα τακτικό πυρηνικό χτύπημα κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά τόνισε ότι είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς τι μπορεί να κάνει η Ρωσία.

    Διαβάστε επίσης

    Πούτιν για Ουκρανία: «Θέλουμε να τελειώσει η σύγκρουση» – Μόντι: «Δεν είναι εποχή για πόλεμο»

    Πολωνία: Προχωρά στην αγορά 50 ελαφρών μαχητικών από τη Νότια Κορέα

    ΝΑΤΟ: Οι κυρώσεις της Δύσης εμποδίζουν τη Ρωσία να κατασκευάζει πυρομαχικά όπλα



    ΣΧΟΛΙΑ