• Διεθνής πολιτική

    Ζ. Ζάεφ: Το δημοψήφισμα θα εγγυηθεί στην Ελλάδα πως η λύση θα είναι μόνιμη

    • NewsRoom
    Ζόραν Ζάεφ

    Ζόραν Ζάεφ


    Ως μια «πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα» χαρακτήρισε ο Ζόραν Ζάεφ το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην πΓΔΜ σχετικά με την τελική πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας.

    Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ υποδέχθηκε στα Σκόπια το μεσημέρι της Τετάρτης τον ειδικό διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος αύριο θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία γειτονική χώρας.

    Μιλώντας για το δημοψήφισμα και την αντίθετη γνώμη του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό, του Αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι, ο κ. Ζάεφ δήλωσε: «Δεν θεωρώ αυτό το θέμα ως εμπόδιο. Το θεωρώ ως μια πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα ότι η λύση θα είναι μόνιμη και θα παραμείνει έτσι μια για πάντα. Δεν είναι κάτι τόσο τρομακτικό ή τραγικό ή αδύνατο επειδή τα δημοψηφίσματα διεξάγονται σύμφωνα με το νόμο και με ταχεία διαδικασία».

    Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «πριν από το δημοψήφισμα οι πολιτικοί πρέπει να εκφράσουν τη γνώμη τους για να βοηθήσουν το έθνος να αποφασίσει».

    Ο κ. Νίμιτς θα έχει αύριο διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE), Χρίστιαν Μίτσκοσκι και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της χώρας, Αλί Αχμέτι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Β. Κόκκαλης για Σκοπιανό: Αν δεν μας ικανοποιεί η λύση, πιθανόν να αποχωρήσουμε από τα υπουργεία (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέρ του GornaMakedonija η Ελλάδα-Ποιο όνομα θέλουν οι Σκοπιανοί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Pulse: «Ναι» από το 65% στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό



    ΣΧΟΛΙΑ