• Πολιτική

    Pulse: «Ναι» από το 65% στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

    • NewsRoom


    Το Σκοπιανό ζήτημα απασχόλησε, πέρα από την πολιτική σφιγμομέτρηση, τους ερευνητές της Pulse στην τελευταία τους δημοσκόπηση για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τον διχασμό που επικρατεί στην κοινωνία, ο οποίος οξύνθηκε από τις κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας πάνω στο ζήτημα.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αντίθετοι σε μία σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, εμφανίζεται το 59% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, με το 35% να δηλώνει ότι συμφωνεί. Παράλληλα, το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το “Σκοπιανό”.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ανάμεσα στο 65% βρίσκεται και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ποσοστό 57% κρίνουν σίγουρα και μάλλον θετικά τα συλλαλητήρια. Μάλιστα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.

    Το 32% των ερωτηθέντων δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη διαχείριση και λύση του Σκοπιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 24% που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 11 ποσοστιαίες μονάδες η ΝΔ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσκόπηση: Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θέλει το 61% των πολιτών



    ΣΧΟΛΙΑ