ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ιράν, μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Εσμαίλ Μπαγκάι, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε νέες συνομιλίες με τις ΗΠΑ.
«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε σχέδια για τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με αυτό», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν παίρνουν το μάθημά τους από τις εμπειρίες τους και αυτό δεν οδηγεί ποτέ σε καλά αποτελέσματα.
Παράλληλα, κατηγότησε τις ΗΠΑ ότι έχουν δείξει πως «δεν είναι σοβαρές» όσον αφορά τις διπλωματικές επαφές με τις «μη ρεαλιστικές απαιτήσεις» τους και υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί παίζουν το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών στο Ιράν.
«Αυτό το παιχνίδι συνεχίζεται αντί να παίζουν θετικό ρόλο. Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους Αμερικανούς να πουν την αλήθεια, μας κατηγορούν συνεχώς», είπε κάνοντας επίσης λόγο για «επιθετικές πράξεις» και «παραβίαση» των όρων της εκεχειρίας.
Κατά τον Μπαγκάι, οι ΗΠΑ παραβίασαν την εκεχειρία από την αρχή της εφαρμογής της, κάτι για το οποίο η ιρανική πλευρά ενημέρωσε τον Πακιστανό μεσολαβητή. «Παραβίασαν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός επιβάλλοντάς μας ναυτικό αποκλεισμό», όπως είπε, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν μπορεί να ξεχάσει τις επιθέσεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μεταξύ τους διαπραγματεύσεων.
Ταυτόχρονα, επέμεινε ότι το Ιράν θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα εθνικά του συμφέροντα και έστειλε το μήνυμα ότι εάν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θελήσουν να ξεκινήσουν νέες ενέργειες επιθετικότητας, τότε οι ένοπλες δυνάμεις της Τεχεράνης θα απαντήσουν αναλόγως.
Διαβάστε επίσης:
ΣΕΒΕ: Έρευνα για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή, στις ελληνικές εξαγωγές
Χρηματιστήριο: Και πάλι πωλητές στις τράπεζες – Καλή εικόνα από Allwyn, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Σαράντη, BYLOT
Γιώργος Μυλωνάκης: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Clawback: Στο επίκεντρο της ΠΕΦ οι υποχρεωτικές επιστροφές, στα 200 εκατ. ευρώ το επενδυτικό κίνητρο
- Σπίτι μου 3: Ερχονται δύο βελτιώσεις για όσους θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι
- Πολεοδομίες: Στο τραπέζι η προαιρετική συνένωσή τους – «Ειλημμένη η απόφαση Μητσοτάκη» για το κτηματολόγιο
- Τα 70 της Motor Oil, η αγωνία του Φέσσα, το σκάκι των Βαρδινογιάννη- Εξάρχου, τι συμβαίνει με Κόκκαλη και Intracom, τα εξώδικα για την Φουσέκη και ποιος είναι ο Ορέστης Μακρής του ΠΑΣΟΚ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.