• Διεθνής πολιτική

    Ξεκάθαρος ο Μπομπ Μενέντεζ: Οι επιφυλάξεις της Τουρκίας για Φινλανδία και NATO εξυπηρετούν μόνο τον Πούτιν

    Ρόμπερτ Μενέντεζ

    Ρόμπερτ Μενέντεζ


    Σκληρή κριτική για την στάση της Τουρκίας και του καθεστώτος Ερντογάν άσκησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

    Κατα την ομιλία του στην ακρόαση της Γερουσίας όπου εξετάζεται η ενταξιακή πορεία Σουηδίας και Φινλανδίας, ο Μπομπ Μενέντεζ ήταν ξεκάθαρος για τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας. «Oι επιφυλάξεις που εκφράζει η Τουρκία, στο παρά πέντε, στην ενταξιακή πορεία Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εξυπηρετούν μόνο τον Πούτιν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Συνέχισε μάλιστα λέγοντας δεν θα έπρεπε να είναι απαραίτητες «παραχωρήσεις» στην Τουρκία για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ δύο «μεγάλες δημοκρατίες».

    Από την πλευρά του ο  Ρεπουμπλικάνος Τζίμ Ρις, συμπρόεδρος της Επιτροπής,  επανέλαβε ότι στην παρούσα φάση διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και των δύο χωρών, αλλά έθεσε θέμα παρέμβασης των ΗΠΑ: «Οι ΗΠΑ σε αυτή την φάση δεν εμπλέκονται, όμως πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό, το θέμα αυτό πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί, διότι είναι εξαιρετικά σημαντικό».

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Τρίμηνη αναστολή του φόρου στα καύσιμα ζήτησε από το Κογκρέσο ο Μπάιντεν

    Συνάντηση Ερντογάν-Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Το θέμα των επενδύσεων σε τομείς από την ενέργεια μέχρι την άμυνα στο επίκεντρο των συνομιλιών



    ΣΧΟΛΙΑ