• Διεθνής πολιτική

    Welt: Η Γερμανία δεν προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία

    Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς

    Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς


    Η γερμανική κυβέρνηση δεν προμηθεύει σχεδόν καθόλου όπλα την Ουκρανία εδώ και 9 εβδομάδες, ενώ φέρεται επίσης να μην έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα του Κιέβου για ελαφρύτερα όπλα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Welt am Sonntag, τα εξαγγελθέντα Gepard-Panzer δεν θα είναι πιθανότατα έτοιμες παρά μόνο αργότερα. Ωστόσο, για διαφορετικό λόγο από αυτόν που λέει επίσημα το Βερολίνο.

    Η γερμανική κυβέρνηση έχει προφανώς μειώσει στο ελάχιστο τη στρατιωτική υποστήριξή της προς την Ουκρανία τις τελευταίες εννέα εβδομάδες. Μέχρι στιγμής, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) έχει αρνηθεί την προμήθεια γερμανικών αρμάτων μάχης και οχημάτων μάχης πεζικού, επικαλούμενος τον συντονισμό με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Αλλά όπως προκύπτει από έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Welt am Sonntag, η Γερμανία δεν έχει παραδώσει σχεδόν κανένα σημαντικό ελαφρύ όπλο από τα τέλη Μαρτίου.

    Μεταξύ 30 Μαρτίου και 26 Μαΐου, μόνο δύο παραδόσεις όπλων από τη γερμανική κυβέρνηση έφτασαν στην Ουκρανία. Και τα δύο περιείχαν μόνο πολύ μικρό εξοπλισμό, σύμφωνα με την Welt.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζόνσον σε Ζελένσκι: Αναγκαίο να παραμείνει η διεθνής κοινότητα ενωμένη απέναντι στον πόλεμο

    Ιταλία: Νέα τηλεφωνική συνομιλία Ντράγκι-Ζελένσκι



    ΣΧΟΛΙΑ