• Διεθνής πολιτική

    Βρετανία: Ο Σούνακ επιδιώκει μείωση φόρων πριν τις εκλογές λέει η Telegraph

    Ρίσι Σούνακ

    Ρίσι Σούνακ


    Την μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 2 πένες ή εναλλακτικά την μείωση της Εθνικής Ασφάλισης θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ, πριν τις εκλογές του 2024, αναφέρει η Telegraph, επικαλούμενες ανώνυμες πηγές.

    Ο σημερινός βασικός συντελεστής φόρου εισοδήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 20 πένες ανά λίρα.

    Η βρετανική κυβέρνηση έχει αξιολογήσει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, ενώ πριν από την όποια κίνηση θα πρέπει η οικονομία να έχει ανακάμψει επαρκώς, ώστε να υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις τον ερχόμενο Απρίλιο., ανέφερε η εφημερίδα.

    Ο Σούνακ, σε μια προσπάθειά του να ανταγωνιστεί το φιλόδοξο πρόγραμμα της πρώην αντιπάλου του για την ηγεσία των Τόρις, Λίζ Τρας, είχε δεσμευθεί πως θα μείωνε τους φόρους κατά 20%. Μεταξύ των δεσμεύσεών του ήταν και η μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 1% από το 2024, αφού ωστόσο τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός και ο δανεισμός.

    Στόχος του Σούνακ ήταν η ενίσχυση της επιστροφής των ανθρώπων στην εργασία.

    Παράλληλα, η Telegraph ανέφερε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων στα οποία οι εργαζόμενοι αρχίζουν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος και εθνική ασφάλιση. Ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός ως προς το ύψους του κόστους των συγκεκριμένων μέτρων.

    Διαβάστε επίσης

    Μεχμέτ Σιμσέκ (ΥΠΟΙΚ Τουρκίας): Η Τουρκία θα επιστρέψει στο πεδίο του ορθολογισμού

    Παραδοχή Φάρατζ: Το Brexit έχει αποτύχει

    Εύα Καϊλή: Αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ