• Διεθνής πολιτική

    Βρετανία: Διαμαρτυρία του ΥΠΕΞ στον επιτετραμμένο του Ιράν για τις «απειλές εναντίον δημοσιογράφων»

    • NewsRoom

    Τζέιμς Κλέβερλι


    Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα τον πλέον υψηλόβαθμο Ιρανό διπλωμάτη στη χώρα για να διαμαρτυρηθεί για τις «σοβαρές απειλές», όπως λέει, σε βάρος δημοσιογράφων που ζουν στη Βρετανία.

    Το Σάββατο, ένας ιρανικός, αντιπολιτευόμενος τηλεοπτικός σταθμός, ο Iran International TV, που εδρεύει στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τα στούντιό του στις ΗΠΑ, λόγω των απειλών που αντιμετώπισε στη Βρετανία.

    «Είμαι σοκαρισμένος από τις συνεχιζόμενες απειλές του ιρανικού καθεστώτος εναντίον δημοσιογράφων που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και σήμερα κάλεσα τον εκπρόσωπο (της ιρανικής κυβέρνησης) για να του αποσαφηνίσω ότι αυτό δεν θα γίνει ανεκτό» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι σε μια ανακοίνωσή του.

    Το υπουργείο ανέφερε ότι Βρετανοί αξιωματούχοι είπαν στον επιτετραμμένο του Ιράν Μεχντί Χοσεϊνί Ματίν ότι το Λονδίνο δεν αποδέχεται απειλές για τη ζωή των δημοσιογράφων και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

    Ξεχωριστά, η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις σε τρεις Ιρανούς δικαστές, τρία μέλη των Φρουρών της Επανάστασης και δύο κυβερνήτες επαρχιών, κατηγορώντας τους για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Διαβάστε επίσης

    Τουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν υπόσχεται να χτίσει 200.000 κατοικίες για τους σεισμοπαθείς

    Μπλίνκεν: «Δεν είναι δυνατόν να πουλήσουμε F-16 στην Τουρκία, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου» 

     



    ΣΧΟΛΙΑ