ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στη Βουλγαρία στις 27 Οκτωβρίου, οι έβδομες μέσα σε τρία χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ, αφού τα κόμματα απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού.
Ο Ράντεφ δήλωσε πως μία υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ντίμιταρ Γκλάφτσεφ θα ορκιστεί στο κοινοβούλιο της Βουλγαρίας αύριο, Τρίτη, για να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.
“Αύριο θα εκδώσω επίσης διάταγμα για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 27 Οκτωβρίου”, δήλωσε ο Ράνντεφ μετά την παρουσίαση από τον Γκλάφτσεφ της κυβέρνησής του στον πρόεδρο.
Η Βουλγαρία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει γνωρίσει διαδοχικές κυβερνήσεις μετά τις διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς που οδήγησαν το 2020 στην παραίτηση ενός συνασπισμού υπό το κεντροδεξιό κόμμα GERB.
Το GERB, που είναι τώρα το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα, το μεταρρυθμιστικό κόμμα Συνεχίζουμε την Αλλαγή (PP) και η μικρή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ITN απέτυχαν το καθένα να συγκροτήσουν έναν στέρεο συνασπισμό μετά τις εκλογές της 8ης Ιουνίου όπου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία.
Οι εκλογές του Ιουνίου διεξήχθησαν μετά την κατάρρευση, τον Μάρτιο, ενός συνασπισμού που περιελάμβανε το GERB και το PP. Και τα δύο κόμματα τάσσονται γενικά υπέρ της ΕΕ και των αγορών, αλλά μαστίζονται από επίμονες διαφωνίες και προσωπικές αντιπαλότητες.
Η Βουλγαρία χρειάζεται μια περίοδο σταθερότητας προκειμένου να βελτιώσει τη ροή ευρωπαϊκών κεφαλαίων στις παραπαίουσες υποδομές της.
Το πολιτικό αδιέξοδο εμποδίζει επίσης τα σχέδιά της να υιοθετήσει το ευρώ και να συμμετάσχει πλήρως στον ευρωπαϊκό χώρο Σένγκεν.
Διαβάστε επίσης:
Hackathon Ελλάδας – Τουρκίας 2024: Τι είναι και σε ποιους απευθύνεται
Γκουτέρες: Ο ΟΗΕ καλεί Ισραήλ και Χεζμπολάχ να παύσουν τις εχθροπραξίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άγιος Δημήτριος: Συνελήφθη 30χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς
- Μαρινάκης: «Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η κατοχύρωση της πολυφωνίας και η συνεχής βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας των ΜΜΕ»
- ΠΟΜΙΔΑ: Νέα διαδικασία απόδοσης μισθίου από 01/05 – Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές
- Συναντήσεις Μητσοτάκη με τον Επίτροπο Άμυνας της ΕΕ και τον Γερμανό ΥΠΕΞ τη Δευτέρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.