• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι: Ζήτησε από τη Βουλγαρία “οποιουδήποτε είδους βοήθεια” μπορεί να παράσχει

    • NewsRoom
    Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ είπε σήμερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι συνομίλησε το Σαββατοκύριακο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και, κατά τα λεγόμενά του, ο τελευταίος ζήτησε οποιουδήποτε είδους βοήθεια.

    Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ότι ο Ζελένσκι του ζήτησε να βοηθήσει στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση με αντικείμενο την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Ο Ουκρανός πρόεδρος τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια που έχει παράσχει μέχρι στιγμής η βουλγαρική κυβέρνηση από κοινού με τον Βουλγαρικό Ερυθρό Σταυρό, δηλαδή για τα ιατροφαρμακευτικά προϊόντα και τα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια. Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε επίσης τη βουλγαρική κυβέρνηση για την υποστήριξη που παρέχει σε μητέρες και πιαδιά που φτάνουν από την Ουκρανία και επειδή δημιούργησε έναν μηχανισμό για να συνεχίσει να την παρέχει ακόμη και αν αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

    Ο Πέτκοφ είπε ότι στις συνομιλίες του με τον Ζελένσκι εκείνος του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Κιέβου και έκανε έκκληση για περισσότερη βοήθεια, οποιουδήποτε είδους.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Τουλάχιστον 9 νεκροί από αεροπορική επιδρομή εναντίον ραδιοτηλεοπτικού πύργου

    Ουκρανία: Δημοπρασία μονοετών ομολόγων από το ΥΠΟΙΚ για ενίσχυση του αγώνα κατά της Ρωσίας



    ΣΧΟΛΙΑ