• Διεθνής πολιτική

    Βέμπερ (ΕΛΚ) : Ο Σολτς διχάζει τη Δύση σε σχέση με την παράδοση βαρέων όπλων

    • NewsRoom
    Βέμπερ για σεισμό στην Κρήτη: Το ΕΛΚ έτοιμο να στηρίξει την Ελλάδα

    Μάνφρεντ Βέμπερ


    Ο Ευρωπαίος πολιτικός Μάνφρεντ Βέμπερ (Γερμανία, CSU) επέκρινε τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς (SPD) ενόψει του πολέμου στην Ουκρανία.

    Φυσικά, η σύνεση είναι απαραίτητη, δήλωσε ο Weber στην “Süddeutsche Zeitung” (Δευτέρα). Αυτό όμως “δεν πρέπει να οδηγήσει σε έλλειψη αποφασιστικότητας”.

    Ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντέδρασε στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου στο ειδησεογραφικό περιοδικό “Der Spiegel”.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αυτοσυγκράτησή του στις παραδόσεις όπλων, ο Σολτς είχε δηλώσει στο ειδησεογραφικό περιοδικό ότι χρειάζεται “ψυχραιμία και καλά μελετημένες αποφάσεις” και ότι κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια κλιμάκωση που θα οδηγούσε σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. “Δεν πρέπει να υπάρξει πυρηνικός πόλεμος”.

    Ο Βέμπερ δήλωσε στη SZ ότι όταν ο Σολτς επιχειρηματολογούσε με έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο, ενίσχυε την προπαγάνδα του Πούτιν. Η καγκελάριος “διχάζει έτσι τη Δύση, διότι όλοι όσοι δικαίως προμηθεύουν βαρέα όπλα -όπως η Τσεχική Δημοκρατία, η Σλοβακία ή τα κράτη της Βαλτικής- μπαίνουν στη γωνία”. Αλλά δεν πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ “ηθικά καλών” και πολεμοχαρών δυτικών κρατών. Από την αρχή, ο Πούτιν είχε στηριχθεί στον φόβο της Δύσης για τα πυρηνικά όπλα, τον οποίο ενίσχυσε τώρα ακόμη και ο Σολτς, επέκρινε ο Βέμπερ. Το μόνο πράγμα που θα βοηθούσε εναντίον του Πούτιν ήταν “η δύναμη και η αποφασιστικότητα”.

    Διαβάστε επίσης

    Βέμπερ (ΕΛΚ): Απαράδεκτες οι δηλώσεις Κύρτσου, ξεκινούμε εσωτερική διαδικασία εναντίον του



    ΣΧΟΛΙΑ