• Διεθνής πολιτική

    Βατικανό: Προτροπή Πάπα στον δήμαρχο Ρώμης για να λύσει τα προβλήματα στην πόλη πριν το Ιωβηλαίο του 2025

    • NewsRoom
    Πάπας Φραγκίσκος

    Πάπας Φραγκίσκος


    Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε την Κυριακή ότι η πόλη της Ρώμης πρέπει να βελτιώσει τις βασικές της υπηρεσίες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, πριν από την έναρξη του Ιερού Έτους 2025, γνωστού και ως Ιωβηλαίου, που αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες εκατομμύρια προσκυνητές στο Βατικανό.

    Ο Φραγκίσκος έκανε τα σχόλιά του στον παραδοσιακό εσπερινό των ευχαριστιών του Βατικανού, γνωστό ως Te Deum, περίπου έξι ώρες πριν από την έναρξη της Πρωτοχρονιάς.

    «Δουλεύουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, για να κάνουμε αυτή την πόλη σημάδι ελπίδας για όσους ζουν εδώ και όσους επισκέπτονται;» ρώτησε στο κήρυγμά του στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

    Ο Ρομπέρτο ​​Γκουαλτιέρι, ο δήμαρχος της πόλης που μαστίζεται από τα αναποτελεσματικά μέσα μαζικής μεταφοράς, τους ξεχειλωμένους κάδους σκουπιδιών και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθόταν στην πρώτη σειρά. Ο Πάπας του έσφιξε αργότερα το χέρι.

    Ο πάπας Φραγκίσκος ανέφερε ότι η πόλη ειδικά πρέπει να γίνει πιο φιλική προς τους ηλικιωμένους και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

    Όπως αναφέρει το Reuters, sτις περισσότερες γειτονιές, ιδιαίτερα έξω από το κέντρο, οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και οι ηλικιωμένοι πρέπει να περιηγούνται γύρω από αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε πεζοδρόμια ή μπλοκάρουν ράμπες κινητικότητας, συνήθως ατιμώρητα για τους ιδιοκτήτες τους.

    Ο Φραγκίσκος είπε ότι η πόλη χρειάζεται «απλή διακόσμηση και κανονική λειτουργικότητα», επειδή «μια πόλη που είναι πιο βιώσιμη για τους κατοίκους της είναι επίσης πιο φιλόξενη για όλους».

    Η Ρώμη φιλοξενεί ένα Ιωβηλαίο Έτος τουλάχιστον κάθε 25 χρόνια. Οι προσκυνητές συρρέουν στην πόλη για να προσευχηθούν στους πολλούς ιερούς της τόπους.

    Η περιβόητη κυκλοφορία της πόλης έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο πρόσφατα λόγω των εργοταξίων που προετοιμάζονται για το Ιωβηλαίο του 2025, συμπεριλαμβανομένων των οδικών υπόγειων διαδρόμων και των καθυστερημένων επεκτάσεων στο μικρό σύστημα του μετρό.

    Διαβάστε επίσης

    Δήμος Πειραιά: 3.000 «γεύματα αγάπης» για τους άστεγους τις γιορτινές ημέρες

    Δανία: Η βασίλισσα Μαργαρίτα αποσύρεται από τον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου

    Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες φαναράκια πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους



    ΣΧΟΛΙΑ