• Διεθνής πολιτική

    Βασιλιάς Κάρολος: Συμπόνια και βοήθεια στους λιγότερο τυχερούς – Το «διαφορετικό» μήνυμά του για τα Χριστούγεννα

    • NewsRoom

    Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ’, κατά την ηχογράφηση του χριστουγεννιάτικου μηνύματός του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ (Πηγή: Jonathan Brady/Pool via AP)


    Ο βασιλιάς Κάρολος, μέσω του μηνύματός του για την ημέρα των Χριστουγέννων, κάλεσε τους ανθρώπους να βοηθήσουν τους λιγότερο τυχερούς σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας και παγκόσμιων συγκρούσεων.

    Στο δεύτερο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του από τότε που απέκτησε τον βασιλικό τίτλο, ο Κάρολος, απέτισε φόρο τιμής σε εθελοντές, εργαζομένους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και ανθρώπους που εργάζονται τις γιορτές για να φροντίζουν τους άλλους.

    «Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό σε μια περίοδο πραγματικών δυσκολιών για πολλούς, όταν με όσα μέσα διαθέτουμε, υποστηρίζουμε άλλους λιγότερο τυχερούς από εμάς», είπε ο 75χρονος μονάρχης.

    Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη χριστουγεννιάτικη ομιλία του βασιλιά Καρόλου έγινε πέρυσι, μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ.

    Τότε, ο Κάρολος μίλησε για την απώλεια της μητέρας του, για τη «δια βίου επιθυμία» του να επισκεφθεί τη Βηθλεέμ και αναφέρθηκε ακόμη και στον γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, και στην σύζυγό του Κέιτ.

    «Έσπασε» την παράδοση

    Ο Κάρολος φέτος, για πρώτη φορά, έστειλε το παραδοσιακό μήνυμά του δίπλα σε ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, θα ξαναφυτευτεί.

    Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κυκλοφόρησαν την εικόνα του μονάρχη μπροστά στο “ζωντανό” δέντρο, το οποίο φυλάσσεται σε μια γλάστρα για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το επόμενο έτος.

    Μερικά από τα κυριότερα σημεία του να περιλαμβάνουν ξύλο, κουκουνάρια, καφέ γυαλί, αποξηραμένα πορτοκάλια και χαρτί, που σηματοδοτούν τις συνεχιζόμενες περιβαλλοντικές προσπάθειές του βασιλιά.

    «Νοιαζόμαστε για τη Γη για χάρη των παιδιών μας», σημείωσε ο Τσαρλς, μιλώντας από το κεντρικό δωμάτιο στο παλάτι, το οποίο ανοίγει στο διάσημο μπαλκόνι όπου η βασιλική οικογένεια εμφανίζεται στο κοινό σε ειδικές περιστάσεις.

    «Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, με χαροποίησε που είδα μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση για το πώς πρέπει να προστατεύσουμε τη Γη και τον φυσικό μας κόσμο ως το Νο 1 σπίτι που όλοι μοιραζόμαστε», σημείωσε ο Κάρολος.

    Αναφερόμενος στον πόλεμο 11 εβδομάδων που μαίνεται στη Γάζα, ο Τσαρλς είπε:

    «Σε μια περίοδο τραγικών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο, προσεύχομαι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον».

    Ο Κάρολος, ο οποίος κατέχει τον τίτλο του «Υπερασπιστή της Πίστεως» στο ρόλο του ως Ανώτατος Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας, υπογράμμισε ότι η χριστιανική διδασκαλία του να κάνουμε καλό στους άλλους, αντιπροσωπεύει παγκόσμιες αξίες και φαίνεται τώρα, πιο επίκαιρη από ποτέ.

    Πηγή: Reuters 



    ΣΧΟΛΙΑ