ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση του Ecofin στο Λουξεμβούργο και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, τόνισε:
«το κοινοβούλιο της Ρώμης, στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να εγκρίνει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και, κατά συνέπεια, δεν θα τον εγκρίνει».
«Δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να τον επικυρώσουμε. Βραχυπρόθεσμα δεν είναι δυνατόν, μακροπρόθεσμα εξαρτάται από το αν θα αλλάξει, από το αν θα βελτιωθεί. Από το αν θα αλλάξει η όλη μορφή του, όπως είχαμε ζητήσει από την αρχή», συμπλήρωσε ο Τζορτζέτι.
Ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, τέλος, υπογράμμισε ότι «το να θίγεται στην παρούσα φάση το θέμα της επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας είναι κατά κάποιο τρόπο λίγο σαν να πέφτει αλάτι σε πληγή. Δηλαδή, άτοπο».
Διαβάστε επίσης:
Αντόνιο Γκουτέρες: Ο Λίβανος δεν μπορεί να μετατραπεί σε μια ακόμη Γάζα
Εθνικές οδοί: Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων – Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στην Αττική οδό
Πυρκαγιές σε όλη τη χώρα – Σε Ηλεία, Αχαΐα και Αργολίδα τα μεγαλύτερα προβλήματα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση κατά στόχων υποδομών στο Κίεβο
- Χατζηδάκης: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω- Αισιόδοξος για τη νίκη στις εκλογές
- Πολωνία: Στα άκρα η σύγκρουση για το Συνταγματικό Δικαστήριο – Αστυνομία, αναστολές και εσπευσμένη επιστροφή Ναβρότσκι
- ΟΗΕ: Ανανέωσε την αποστολή της UNSMIL στη Λιβύη – Αποχή της Ελλάδας και της Ρωσίας από τη ψηφοφορία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.