• Διεθνής πολιτική

    Τζόνσον: Το Λονδίνο είναι έτοιμο για κάθε πιθανό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit

    • NewsRoom
    Νέα καταγγελία κατά Μπόρις Τζόνσον από Κάμινγκς: Δεν ήθελε lockdown το φθινόπωρο γιατί πέθαιναν μόνο ηλικιωμένοι

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον (Πηγή Wikimedia Commons)


    Η Βρετανία είναι έτοιμη για κάθε πιθανό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

    «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Θα τα καταφέρουμε. Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι η Βρετανία θα κάνει αυτό που χρειαζόμαστε να κάνει, αν πρέπει να έχουμε μια … λύση τύπου Αυστραλίας τότε αυτό είναι που θα επιτύχουμε και θα ευημερήσουμε πάρα πολύ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

    Δήλωσε επίσης ότι αν η ΕΕ είναι λογική, θα μπορούσε να δώσει στη Βρετανία τη λύση τύπου Καναδά που επιδιώκει. Νωρίτερα σήμερα βρετανική πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι «η ΕΕ επιβραδύνει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις για το Brexit και πρέπει να καταλάβει ότι τα αιτήματά της για κρατική βοήθεια και αλιεία δεν είναι συμβατά με την υπόσταση της Βρετανίας ως ανεξάρτητης χώρας».

    «Υπήρξαμε σαφείς από την αρχή ότι επιδιώκουμε μια σχέση που σέβεται την κυριαρχία μας και η οποία έχει μια ελεύθερη εμπορική συμφωνία στον πυρήνα της, όμοια με αυτή που έχει η ΕΕ με τον Καναδά», δήλωσε η πηγή. «Προσπαθήσαμε επίσης ανελλιπώς να προωθήσουμε τις συζητήσεις αλλά εμποδιστήκαμε από μια ΕΕ που επιμένει ότι τα πάντα πρέπει να γίνονται με τον ρυθμό της πιο δύσκολης υπόθεσης», δήλωσε.

    «Η ΕΕ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτά που ζητεί έρχονται σε αντίθεση με αυτά υπέρ των οποίων ψήφισε ο βρετανικός λαός, δύο φορές, και όχι κάτι που μπορούμε να δεχτούμε», είπε η ίδια πηγή.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ