ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησε σήμερα με τους συμμάχους των ΗΠΑ τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η συζήτηση αυτή, μέσω βιντεοκλήσης, ξεκίνησε στις 9.57 (ώρα Ουάσινγκτον, 16.57 ώρα Ελλάδας), με τον Μπάιντεν να βρίσκεται στην Αίθουσα Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου.
Στόχος της επικοινωνίας αυτής ήταν «να συζητηθεί η συνεχιζόμενη στήριξή μας στην Ουκρανία και οι προσπάθειες να καταστεί υπόλογη η Ρωσία, στο πλαίσιο του στενού συντονισμού μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Εκτός του Μπάιντεν, στη βιντεοκλήση αυτή μετείχαν ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, οι πρόεδροι της Πολωνίας και της Ρουμανίας, Αντρέι Ντούντα και Κλάους Γιοχάνις και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Διαβάστε επίσης:
ΔΝΤ: Προβλέπει ύφεση 8,5% για τη Ρωσία και 35% για την Ουκρανία το 2022
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αίγιο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγε στις Νεραντζιές – Τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα ξεκινούν ρίψεις νερού
- Τραμπ: Απειλεί με νέα «πολύ δυνατά» πλήγματα το Ιράν
- Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από βλήμα στο Ομάν – Έμεινε ακυβέρνητο
- Κάηκαν σπίτια στο Πόρτο Γερμενό, σηκώθηκαν 9 Canadair – Απεγκλωβισμοί με πλοιάρια, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Βοιωτία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.