ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησε σήμερα με τους συμμάχους των ΗΠΑ τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η συζήτηση αυτή, μέσω βιντεοκλήσης, ξεκίνησε στις 9.57 (ώρα Ουάσινγκτον, 16.57 ώρα Ελλάδας), με τον Μπάιντεν να βρίσκεται στην Αίθουσα Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου.
Στόχος της επικοινωνίας αυτής ήταν «να συζητηθεί η συνεχιζόμενη στήριξή μας στην Ουκρανία και οι προσπάθειες να καταστεί υπόλογη η Ρωσία, στο πλαίσιο του στενού συντονισμού μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Εκτός του Μπάιντεν, στη βιντεοκλήση αυτή μετείχαν ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, οι πρόεδροι της Πολωνίας και της Ρουμανίας, Αντρέι Ντούντα και Κλάους Γιοχάνις και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Διαβάστε επίσης:
ΔΝΤ: Προβλέπει ύφεση 8,5% για τη Ρωσία και 35% για την Ουκρανία το 2022
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κίνα: Ρεκόρ εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου – Καλύπτει το κενό της Ινδίας υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ιράν: Σχέδιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ θα είναι «έτοιμο εντός δύο ή τριών ημερών»
- Δικαστική «ήττα» για την Tesla – Γιατί καλείται να πληρώσει 243 εκατ. δολάρια
- Παπασταύρου: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ – Στο επίκεντρο οι 3+1 ενεργειακές συμφωνίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.