• Διεθνής πολιτική

    Τζέικ Σάλιβαν: Έρχονται νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από ΗΠΑ και τους συμμάχους τους

    Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν

    Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν


    Ο Τζο Μπάιντεν και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και θα αυστηροποιήσουν τις υπάρχουσες, κατά την επίσκεψή του αμερικανού προέδρου στις Βρυξέλλες, όπως προανήγγειλε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναχωρεί αύριο, Τετάρτη, για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει επαφές με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τους ηγέτες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, ο Μπάιντεν θα εξετάσει με τους συμμάχους πιο μακροπρόθεσμες προσαρμογές σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

    Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται επίσης να ανακοινώσει δράσεις για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη και τη μείωση της εξάρτησής της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

    «Θα έχει την ευκαιρία να συντονίσει την επόμενη φάση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Θα συμμετάσχει με τους εταίρους μας στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία και στην ενίσχυση των υφιστάμενων κυρώσεων για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και να διασφαλιστεί η αυστηρή επιβολή τους», σημείωσε ο Σάλιβαν.

    Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει επίσης περαιτέρω συνεισφορά των ΗΠΑ για τη διευκόλυνση των ανθρωπιστικών συνθηκών για τους πρόσφυγες και τους αμάχους εντός της Ουκρανίας, πολλοί από τους οποίους είναι παγιδευμένοι σε πολιορκημένες πόλεις.

    Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε, επίσης, ότι δεν έχει δει κανένα στοιχείο ότι η Κίνα παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Ρωσία.

    Διαβάστε επίσης

    Όλαφ Σολτς: Αντίθετη η Γερμανία σε ενδεχόμενο εμπάργκο στην προμήθεια ενέργειας από τη Ρωσία

    Πεσκόφ: Μόνο αν απειλούταν η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας θα χρησιμοποιούσαμε πυρηνικά



    ΣΧΟΛΙΑ