• Διεθνής πολιτική

    Twitter: Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η χρήση των προσωπικών δεδομένων από το μέσο

    • NewsRoom
    Twitter

    Twitter


    Η υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ δήλωσε ότι παρακολουθεί «στενά» την κατάσταση στο Twitter μετά την έξοδο βασικών στελεχών τις τελευταίες μέρες, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής προστασίας δεδομένων της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, πυροδοτώντας φόβους για την περιφρούρηση της ιδιωτικότητας.

    Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας είχε μια πρώτη συνάντηση με το προσωπικό του Twitter στο Δουβλίνο, όπου έχει την ευρωπαϊκή του βάση το μέσο που πρόσφατα ανέλαβε ο Έλον Μασκ, και σχεδιάζει τα επόμενά της βήματα, γράφει το Bloomberg.

    Τι ανέφερε ο Γκράχαμ Ντόιλ

    «Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε» με το Twitter, το οποίο είπε στις ρυθμιστικές αρχές ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει αποφάσεις για τα δεδομένα των χρηστών της ΕΕ στο Δουβλίνο, δήλωσε ο Γκράχαμ Ντόιλ, αναπληρωτής επίτροπος στην ιρλανδική αρχή. Ο Ντόιλ είπε ότι η εταιρεία ανέθεσε στον Ρενάτο Μοντέιρο καθήκοντα υπευθύνου για την προστασία προσωπικών δεδομένων, μετά την αποχώρηση του Ντάμιεν Κίραν.

    Το Twitter έχει βιώσει δραματικές στιγμές μετά την εξαγορά του από τον Μασκ, καθώς απολύθηκαν 3.700 εργαζόμενοι παγκοσμίως, οδηγήθηκαν στην έξοδο πολλά στελέχη και έλαβαν εντολή όλοι οι υπόλοιποι να σταματήσουν να εργάζονται από το σπίτι.

    Η ιρλανδική αρχή εποπτεύει την πολιτική απορρήτου ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Silicon Valley, οι οποίες έχουν την ευρωπαϊκή τους έδρα στη χώρα, διεξάγοντας ουκ ολίγες σχετικές έρευνες. Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων GDPR προβλέπει την επιβολή προστίμου έως και 4% επί των ετήσιων πωλήσεων μιας εταιρείας, σε περίπτωση που παραβιάσει του απόρρητο.

    Διαβάστε επίσης

    Πρώτος «σταθμός» η Αθήνα για το διεθνές άνοιγμα της ProntoPegno

    Εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τους ναυτικούς πράκτορες συζητούν ΝΕΕ και ΔΝΕ

    Reds: Οι μετοχές της Reggeborgh Invest ανέρχονται στο 80,60%



    ΣΧΟΛΙΑ