Διεθνής πολιτική

Twitter: Νέα δημοσκόπηση Μασκ – Επανέρχονται σχεδόν όλοι οι μπλοκαρισμένοι λογαριασμοί – Ποιοι εξαιρούνται

  • NewsRoom

Elon Musk


Μια νέα δημοσκόπηση πραγματοποίησε ο Elon Musk μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αυτή τη φορά για το σύνολο των ανεσταλμένων λογαριασμών στην πλατφόρμα μαζικής δικτύωσης.

Έτσι, με βάση το αποτέλεσμα, η Twitter θα διευρύνει την επαναφορά των ανεσταλμένων λογαριασμών από την επόμενη εβδομάδα, σε μια σημαντική ανατροπή στην πολιτική ελέγχου του περιεχομένου της πλατφόρμας.

Στη «δημοσκόπηση» περίπου το 72% όσων συμμετείχαν ψήφισαν υπέρ της “γενικής αμνηστίας” για τους λογαριασμούς οι οποίοι έχουν υποστεί αναστολή “με προϋπόθεση να μην έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία ή να μην έχουν εμπλακεί σε εξωφρενικού επιπέδου spam”.

Η «αμνηστία» θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

Από την ημέρα της εξαγοράς της Twitter, ο δισεκατομμυριούχος CEO έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία αποκλεισμένων λογαριασμών, μεταξύ άλλων εκείνου του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, πάλι έπειτα από «δημοσκόπηση» στον προσωπικό του λογαριασμό. Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δέχθηκε να επανέλθει στο Twitter, προτιμώντας το δικό του social media, το Truth Social.

Μολονότι ο Musk είχε δηλώσει ότι καμία αποκατάσταση δεν θα λάβει χώρα πριν τη δημιουργία ενός συμβουλίου ελέγχου περιεχομένου, στη συνέχεια κατηγόρησε ακτιβιστικές ομάδες ότι παραβίασαν την συμφωνία τους μαζί του σχετικά με το συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης

«Όχι» της Γερμανίας στη μεταφορά συστοιχιών Patriot από την Πολωνία στην Ουκρανία

Ουκρανία: “Κόκκινη λίστα” απειλούμενων πολιτιστικών αντικειμένων δημοσίευσε το Διεθνές Συμβούλιο ΜουσείωνΣΧΟΛΙΑ