• Διεθνής πολιτική

    Τσελίκ: «Θα αυξήσουμε την υποστήριξη όπλων προς το ψευδοκράτος»

    • NewsRoom

    Ομέρ Τσελίκ


    Σε νέες απειλές προχώρησε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά από συγκέντρωση των στελεχών του κόμματος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    “Είμαστε μάρτυρες της προσπάθειας αύξησης της έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο από την πλευρά της Ελλάδας και της Νότιας Κύπρου [σ.σ. τουρκική ονομασία της Δημοκρατίας της Κύπρου]. Η άρση του εμπάργκο όπλων στη Νότια Κύπρο από τις ΗΠΑ δεν αποκαλύπτει μια ουσιαστική εικόνα. Είναι σαφές ότι η ανεξέλεγκτη υποστήριξη όπλων δεν θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα για το ΝΑΤΟ και την περιφερειακή ειρήνη. Ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός απειλεί την Τουρκία, υπολογίζει τα μέλη του ΝΑΤΟ ως τις χώρες πίσω του. Οι ελληνικές αρχές παραδέχονται ότι είναι κατά της Τουρκίας με τον εξοπλισμό των νησιών. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί την υποστήριξη όπλων που λαμβάνει για να απειλήσει και να παρενοχλήσει την Τουρκία. Η ΕΕ κλείνει τα μάτια στις διώξεις των μεταναστών από την Ελλάδα στο Αιγαίο”, ανέφερε.

    «Η Τουρκία θα αυξήσει περαιτέρω την υποστήριξη όπλων προς την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

    “Από εδώ και στο εξής, η Τουρκία θα αυξήσει περαιτέρω την υποστήριξη όπλων προς την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου [σ.σ. το κατά την τουρκία επίσημο όνομα του ψευδοκράτους των κατεχομένων]. Σε επίπεδο ισορροπίας δυνάμεων, θα αυξήσει τις δυνάμεις της στο Αιγαίο σε επίπεδο που κανείς να μην μπορεί να απειλήσει. Αλλά η αρχή όλων αυτών είναι ότι οι σύμμαχοί μας σιγοντάρουν την Ελλάδα”, είπε ο Τσελίκ.

    Διαβάστε επίσης

    Ρωσικό ΥΠΕΞ: Εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οφσιανίκοβα

    Σουηδική Ακτοφυλακή: «Μεγαλύτερη σήμερα η διαρροή στο Nord Stream 2»

    Απορρίπτεται η συμφωνία με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες



    ΣΧΟΛΙΑ