• Διεθνής πολιτική

    Σουηδική Ακτοφυλακή: «Μεγαλύτερη σήμερα η διαρροή στο Nord Stream 2»

    • NewsRoom
    διαρροή φυσικού αερίου στον Nord Stream 1


    Η σουηδική ακτοφυλακή ανέφερε τη Δευτέρα ότι η διαρροή από τον αγωγό Nord Stream 2 στη Βαλτική, δεν έχει σταματήσει, αλλά αντίθετα μεγάλωσε σε μέγεθος, σύμφωνα με το CNN. Μετά από την πανοραμική εξέταση, το πρωί της Δευτέρας, των σημείων στα οποία είχαν δημιουργηθεί προβλήματα, η διαρροή από τον αγωγό Nord Stream 1 δεν ήταν πλέον ορατή και ως εκ τούτου θα μπορούσε να εξαχθεί το σημπέρασμα ότι έχει σταματήσει, δήλωσε η σουηδική ακτοφυλακή.

    Ωστόσο, «η μικρότερη διαρροή από τον Nord Stream 2 είναι, αντίθετα, ελαφρώς μεγαλύτερη από χθες» και καλύπτει περίπου 30 μέτρα σε διάμετρο, ανέφερε η ακτοφυλακή σε ανακοίνωσή της. Η ακτοφυλακή της Σουηδίας πρόσθεσε ότι λαμβάνει μέτρα «έκτακτης ανάγκης» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο, λόγω της μεγαλύτερης διαρροής.

    Τι ανέφερε η ανακοίνωση

    Η ανακοίνωση της ακτοφυλακής ήρθε αφού ο ρωσικός κρατικός προμηθευτής ενέργειας Gazprom σημείωσε νωρίτερα ότι όλες οι διαρροές σταμάτησαν και στους δύο αγωγούς, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να εργάζεται για τη «μείωση της πίεσης στη γραμμή Β του αγωγού φυσικού αερίου Nord Steam 2».

    Δεν είναι σαφές εάν η πίεση στη γραμμή Β θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη διαρροή που διαπίστωσε η σουηδική ακτοφυλακή. Οι αγωγοί, οι οποίοι διέρχονται από τη Βαλτική Θάλασσα κοντά στη Σουηδία και τη Δανία, δημιουργήθηκαν για να διοχετεύουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Δείτε το βίντεο

    Διαβάστε επίσης

    Ρωσικό ΥΠΕΞ: Εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οφσιανίκοβα

    Πρώην Διοικητής CIA: «ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα διαλύσουν τη Ρωσία αν κάνει χρήση πυρηνικών»

    Μανώλης Κεφαλογιάννης: Ζητά μέτρα από την ΕΕ για την συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας



    ΣΧΟΛΙΑ