• Διεθνής πολιτική

    Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν θα συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

    Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Η Τουρκία δεν προτίθεται να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο.

    Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε παραπονεθεί προς την ΕΕ για το γεγονός πως η «η Τουρκία περιμένει να μπει στην Ε.Ε. από τη δεκαετία του ’60 και τώρα ξεκίνησε η συζήτηση για την Ουκρανία».

    «Τις προσπάθειες ένταξης της Ουκρανίας τις θεωρούμε θετικές. Γιατί όμως δεν γίνεται μέλος η Τουρκία;», ανέφερε ο Ερντογάν.  «Την ευαισθησία που δείχνετε στην Ουκρανία να την δείξετε και για την Τουρκία. Μήπως μόνο όταν κάποιος κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία, τότε θα βάλετε στην ατζέντα σας την Τουρκία; Γιατί δεν μας δίνουν οπλα οι Ευρωπαίοι; Γιατί μας κάνουν εμπάργκο;», πρόσθεσε.

    «Οι πολλές χώρες της Ε.Ε. που θα πρέπει να συνεργαζόμαστε στον αμυντικό τομέα και είναι μέλη του ΝΑΤΟ δεν μας δίνουν οπλικά συστήματα. Δεν συνεργάζονται. Mήπως θα περιμένουν έναν άλλο πόλεμο; Aυτοί δεν είναι ειλικρινείς. Tα μέλη του ΝΑΤΟ παράγουν μόνο λόγια, όπως και τα μέλη της Ε.Ε», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία προχώρησε τη Δευτέρα στο κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου σε όλα τα πολεμικά πλοία, μία κίνηση η οποία προκάλεσε κριτική σε διεθνείς κύκλους καθώς έρχεται αφού τα Ρωσικά πλοία έχουν περάσει ήδη μέσα στη Μαύρη Θάλασσα ενώ απαγορεύει τη δυνατότητα διέλευσης και σε δυτικά πλοία.

    Διαβάστε επίσης

    Ρωσία: Ο Πούτιν απαγορεύει την εξαγωγή συναλλάγματος άνω των 10.000 δολαρίων

    Ζελένσκι σε Μπάιντεν: Να σταματήσουμε τον Ρώσο επιτιθέμενο το συντομότερο δυνατόν



    ΣΧΟΛΙΑ