ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε χθες Τρίτη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενδέχεται να πάρει τον έλεγχο της Ουάσιγκτον, της αμερικανικής πρωτεύουσας, αν οι τοπικές αρχές δεν πατάξουν την εγκληματικότητα ανηλίκων στην πόλη, που βρίσκει υπερβολικά υψηλή.
«Ο νόμος» στην Ουάσιγκτον «πρέπει να αλλάξει για να ασκούνται ποινικές διώξεις σε αυτούς τους ‘ανήλικους’ ως εάν να ήταν ενήλικοι και να πηγαίνουν στις φυλακές για πολύ καιρό, από τα 14 τους», απαίτησε ο ρεπουμπλικάνος μέσω Truth Social.
Αν οι τοπικές αρχές δεν φροντίσουν να ανακτηθεί ο έλεγχος «γρήγορα» εφαρμόζοντας μέτρα «δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε σε ομοσπονδιακό έλεγχο» της πόλης, πρόσθεσε ο μεγιστάνας των ακινήτων, τονίζοντας πως η αμερικανική πρωτεύουσα «πρέπει να είναι ασφαλής, καθαρή και όμορφη για όλους τους Αμερικανούς» και «για να τη βλέπει ο κόσμος».
Διαβάστε επίσης
Ο Σίσι καταγγέλλει «πόλεμο εξόντωσης» στη Γάζα κι υπεραμύνεται του ρόλου της χώρας του
Ινδία: Χείμαρρος λάσπης «κατάπιε» ολόκληρο χωριό – Τέσσερις νεκροί, πάνω από 100 αγνοούμενοι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima bank: Αύξηση μερίσματος κατά 21% και επιβεβαίωση της ισχυρής αναπτυξιακής πορείας
- Politico: Η Κομισιόν ζητά από τα κράτη – μέλη δράση για την αντιμετώπιση της φτώχειας χωρίς νέα κονδύλια
- Εξάρχου στο Politico: Ο ανταγωνισμός από την Ασία ανεβάζει τις τιμές – Ο Όμιλος AKTOR θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει και νέες συμβάσεις LNG μικρότερης διάρκειας
- Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2026 με θέμα «Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.