ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Συγχαρητήρια στον καρδινάλιο Ρόμπερτ Φράνσις Πρέβοστ, ο οποίος μόλις ορίστηκε Πάπας», έδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος στο νέο Πάπα, Λέων 14ο, για την εκλογή του, μέσα από το Truth Social.
«Είναι μεγάλη τιμή να συνειδητοποιούμε ότι είναι ο πρώτος Αμερικανός Πάπας. Τι συγκίνηση και τι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας. Ανυπομονώ να συναντήσω τον Πάπα Λέοντα XIV. Θα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.
Ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρέσβοστ, ο νέος Πάπας, κατάγεται από το Σικάγο και είναι 69 ετών. Έγινε καρδινάλιος από τον Πάπα Φραγκίσκο μόλις το 2023.
Ήταν πρώην ηγέτης του τάγματος των Αυγουστινιανών, ενώ τοποθετήθηκε και στο πανίσχυροι γραφείο που επιβλέπει την επιλογή νέων επισκόπων από όλο τον κόσμο.
Έχει σημαντική ιεραποστολική εμπειρία στο Περού όπου έχει διατελέσει επίσκοπος.
Η εκλογή του είναι με τον τρόπο της μια έκπληξη λόγω της μακράς αντίθεση του Βατικανού στην ιδέα ενός Πάπα από τις ΗΠΑ, λόγω του καθεστώτος της υπερδύναμης και της επιρροής που έχει.
Διαβάστε επίσης
Τραμπ: «Ίσως συναντηθώ με τον Σι» για τους δασμούς – Η Κίνα θέλει συμφωνία
Μητσοτάκης στο Tik Tok για αξιολόγηση: Δώσε τον βαθμό σου – Βοήθησέ μας να γίνουμε καλύτεροι
ΑΔΜΗΕ: Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ESPO: Ζητούμενο η επιλογή καυσίμου στην ναυτιλία – Πρωτόγνωρες οι γεωπολιτικές προκλήσεις και για τα λιμάνια της Ευρώπης
- Η TEENS AEN Χίου (Ίδρυμα Μαρία Τσάκος): Του χρόνου θα λειτουργήσει τμήμα ηλεκτρολόγων εμπορικού ναυτικού
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη
- ONEX: Τελετή για το 700ο πλοίο που θα επισκευαστεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Είναι πλοίο της Μελίνας Τραυλού
