ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενήμερος, για την επίθεση του Ισραήλ δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερωθεί πριν από την επίθεση, αλλά ξεκαθάρισε ότι ο αμερικανικός στρατός δεν είχε καμία εμπλοκή στην επιχείρηση.
«Περιμένουμε την απάντηση του Ιράν, αν χρειαστεί θα υπερασπιστούμε το Ισραήλ» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στις πρώτες του δηλώσεις στο Fox News μετά την ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη.
Επανέλαβε, δε ότι ελπίζει το Ιράν να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος.
«Το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνική βόμβα και ελπίζουμε να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα δούμε» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Τραμπ.
Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι «υπάρχουν αρκετοί αξιωματούχοι (σ.σ. του Ιράν) ηγέτες που δεν θα επιστρέψουν».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε, τέλος, ότι η κυβέρνησή του επικοινώνησε με έναν βασικό σύμμαχο στη Μέση Ανατολή πριν από την επίθεση για να τον ενημερώσει, χωρίς να προσδιορίσει ποια χώρα ήταν αυτή.
“Εξακολουθούμε να έχουμε την πρόθεση να διατηρηθούν οι διαπραγματεύσεις της Κυριακής”, επεσήμανε ο αξιωματούχος αυτός, αν και δήλωσε ότι δεν διαθέτει πληροφορόες για τις προθέσεις της Τεχεράνης.
Ουάσινγκτον και Τεχεράνη ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη, ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα την Κυριακή στο Ομάν. Στις συνομιλίες αυτές θα συμμετείχαν ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ και ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί.
Διαβάστε επίσης:
Το Ισραήλ βομβαρδίζει στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – Διεθνείς αντιδράσεις
Νομοθετικές αλλαγές για την υπογραφή περισσότερων συλλογικών συμβάσεων
Μπορεί η Ευρώπη να εξαργυρώσει την ανασφάλεια των επενδυτών για τις αμερικανικές αγορές;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Paramount: Δίνει στην Warner Bros. $2,8 δισ. για να «σπάσει» τη συμφωνία με τη Netflix
- «Σπαρτιάτες»: Αθώοι όλοι οι τότε βουλευτές και ο Ηλίας Κασιδιάρης για την εξαπάτηση των ψηφοφόρων
- Bain & Company: Ρεκόρ συγχωνεύσεων και εξαγορών στην Ελλάδα το 2025 – Ισχυρές προοπτικές και για το 2026
- Capital Economics: Το τεχνολογικό ράλι στον S&P 500 θα συνεχιστεί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.