• Διεθνής πολιτική

    Τουρκικός Τύπος: Η Ρωσία ανοίγει γραφείο προξενικών υπηρεσιών στα Κατεχόμενα

    • NewsRoom

    Τα Κατεχόμενα της Κύπρου


    Γραφείο θα ανοίξει η Ρωσία στα Κατεχόμενα για να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στους Ρώσους πολίτες, δήλωσε ο «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, σχολιάζοντας πληροφορίες που μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος ότι «η Ρωσία ανοίγει προξενείο».

    Η απόφαση της παροχής προξενικών υπηρεσιών «δεν έχει πολιτική χροιά και υπαγορεύεται από την ανησυχία για τους συμπατριώτες μας εκεί», ανέφερε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Μουράτ Ζιαζίκοφ.

    Σύμφωνα με δήλωση του Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στην κρατική TRT Haber, «αυτό το ζήτημα υπάρχει εδώ και ένα χρόνο.

    Η Ρωσία θέλει να ανοίξει ένα γραφείο και να παρέχει προξενικές υπηρεσίες για τους Ρώσους πολίτες που ζουν στην (λεγόμενη) “ΤΔΒΚ”.

    Αυτό συζητείται να είναι ως γραφείο. Αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ότι η Ρωσία αναγνώρισε την “ΤΔΒΚ”»,  είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

    Σύμφωνα με το TASS, την παροχή υπηρεσιών στα Κατεχόμενα στην Κύπρο θα ξεκινήσει η ρωσική πρεσβεία, χωρίς πολιτική χροιά.

    Μιλώντας στο TASS ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας, υπενθύμισε ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν εδώ και χρόνια διπλωματικές αποστολές στα Κατεχόμενα, οι οποίες επιλύουν προξενικά ζητήματα.

    Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι εκτιμάται ότι ζουν σήμερα στα Κατεχόμενα.

    Πηγές: TASS, ΚΥΠΕ, cyprustimes.com

    Διαβάστε επίσης: 

    Ερντογάν: «Η Δύση πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της» στη συμφωνία για τα σιτηρά

    Ρωσία: Τουλάχιστον 45 τραυματίες από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο κοντά στην Μόσχα



    ΣΧΟΛΙΑ