• Διεθνής πολιτική

    Τουρκικά ΜΜΕ: Η επιχείρηση στη Συρία στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα – Η ανάρτηση Τσαβούσογλου

    • NewsRoom
    Μελβούτ Τσαβούσογλου

    Μελβούτ Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας


    Η επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» κατά των Κούρδων της βόρειας Συρίας και του Βόρειου Ιράκ στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα, έσπευσε να δηλώσει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Milliyet, επικαλούμενη τον ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, Αμπντουλάχ Αγάρ.

    «Η αεροπορική επιχείρηση είναι επίσης ένα μήνυμα προς την Ελλάδα: Δεν είναι άσκηση, είναι γεγονός» αναφέρει η  Milliyet.

    Σύμφωνα με τον Αγάρ, «είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα προς χώρες όπως η Ελλάδα, που έχουν υιοθετήσει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία».

    Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει «Ξαφνικά μια νύχτα… Είναι η ώρα του υπολογισμού». Ο Τσαβούσογλου συνοδεύει την ανάρτησή του με την φωτογραφία μιας τουρκικής σημαίας.

    Αντίστοιχα, αιχμές φαίνεται να αφήνει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

    «Η φράση ‘μια νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά’ είναι η έκφραση αποφασιστικότητας του προέδρου μας. Αυτή η επιχείρηση που διεξάγεται σε μεγάλη κλίμακα και με υψηλή ικανότητα, δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν σε αυτούς που στρέφουν το βλέμμα τους κατά της χώρας μας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

    Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη φράση από ένα τουρκικό τραγούδι, χρησιμοποιείται τον τελευταίο καιρό κατά της Ελλάδας από τα χείλη των αξιωματούχων του τουρκικού καθεστώτος, αλλά και τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Διαβάστε επίσης:

    Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Η Ελλάδα θα παραμείνει ισχυρή και ελεύθερη όποιος κι αν έρθει, όποια ώρα κι αν το κάνει

    Τουρκία: Καταστρέψαμε 89 στόχους σε Συρία και βόρειο Ιράκ – Θα ανταποδώσουμε λένε οι Κούρδοι

    Τουρκία: Η στιγμή που ο Ερντογάν δίνει εντολή να βομβαρδίσουν νύχτα τη Συρία



    ΣΧΟΛΙΑ