• Διεθνής πολιτική

    Τουρκία: «Το Αιγαίο είναι δικό μας, στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς» – Το βίντεο της τουρκικής προεδρίας που αποθεώνει τον Ερντογάν

    • NewsRoom
    O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από τουρκικές σημαίες

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Σε μια νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η τουρκική προεδρία με αφορμή την τουρκική Γιορτή της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου.

    Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η Τουρκική προεδρία γιόρτασε με ένα κιτς βίντεο το οποίο εκθείαζε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υιοθετώντας το σύμβολο του δικέφαλου αετού ενώ μεταξύ άλλων περιείχε ακούγονται με πομπώδη φωνή μηνύματα όπως  “το Αιγαίο είναι δικό μας. Στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς” και “τη Γαλάζια Πατρίδα τη χαράξαμε στις θάλασσές μας”.

    “Ήμασταν ένας δικέφαλος αετός, ανοίξαμε τα φτερά μας στην ιστορία, Ριζώσαμε και γίναμε πλάτανος σε τρεις ηπείρους και σε επτά κλίματα. Στον αέρα είμαστε οι αετοί που φοβίζουν τον εχθρό. Χαράξαμε στις θάλασσες μας την Γαλάζια Πατρίδα. Το Αιγαίο είναι δικό μας. Στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς. Στη Μαύρη θάλασσα κυματίζει η περήφανη σημαία μας. Xαίρε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μας οδηγείς στον Αιώνα της Τουρκίας. Χαίρε αιώνα της Τουρκίας”, ακούγεται μεταξύ άλλων στο βίντεο της τουρκικής προεδρίας.



    ΣΧΟΛΙΑ