ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του ‘Αντονι Μπλίνκεν στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ, στο περιθώριο της συνάντησης των χωρών της Ομάδας Επαφής για τη Γάζα.
Τουρκικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Γάζα. Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι η σφαγή στη Γάζα πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό και ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και για να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Κατά τη συνάντηση Φιντάν-Μπλίνκεν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αξιολογήθηκε η τελευταία κατάσταση στην Ουκρανία και συζητήθηκαν επίσης οι διμερείς σχέσεις.
Η συνάντηση των δύο υπουργών είναι η πρώτη που γίνεται σε υψηλόβαθμο επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών μετά την ανακοίνωση της αναβολής της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου.
Διαβάστε επίσης:
Γεωργιάδης: Συνεργασία ιδιωτών γιατρών και γιατρών του δημοσίου για το καλό των Ελλήνων
Γαλλία: Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συγκεντρώθηκαν στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θ. Τρύφων και Δ. Δέμος: Η ιστορία ζωής δύο επιχειρηματιών, με όραμα και έντονη κοινωνική δράση
- Ετσι θα είναι τα τουριστικά συγκροτήματα της επόμενης δεκαετίας
- Stéphane Rolland: O αγαπημένος σχεδιαστής της Αθηνάς Ωνάση περιγράφει την υψηλή ραπτική ως γλυπτική σε κίνηση
- Στα 3 εκατομμύρια η μέση τιμή αγοράς των πολυτελών ακινήτων στην Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.