ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρεσβευτής της Δανίας στην Άγκυρα κλήθηκε σήμερα (27/1) στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο διαμαρτυρήθηκε για μια διαδήλωση έξω από την τουρκική πρεσβεία και ένα τέμενος στην Κοπεγχάγη.
Η κλήση του πρέσβη αποφασίστηκε όταν «μάθαμε ότι δόθηκε άδεια για μια επίθεση εναντίον του ιερού μας βιβλίου, του Κορανίου, σήμερα στη Δανία», διευκρίνισε μια διπλωματική πηγή στον Τύπο.
«Διαβιβάστηκε στον πρεσβευτή ότι καταδικάζουμε σθεναρά την άδεια (που δόθηκε) σε αυτή την προκλητική πράξη, η οποία σαφώς συνιστά ένα έγκλημα μίσους», ανέφερε αυτή η πηγή.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο ίδιος Σουηδοδανός ακροδεξιός Ράσμους Παλουντάν, είχε πάρει άδεια για να διαδηλώσει μπροστά στην τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη και στη συνέχεια έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου, παρουσία της αστυνομίας. Σκοπός του ήταν να διαμαρτυρηθεί για το βέτο της Τουρκίας στην είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στην Κοπεγχάγη, ο άνδρας επανέλαβε την πράξη του σήμερα καίγοντας ένα αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από ένα τέμενος στην πρωτεύουσα της Δανίας.
Ο ίδιος είπε ότι ήθελε να κάψει τουλάχιστον ένα αντίτυπο σήμερα μπροστά στην τουρκική πρεσβεία.
Μεγάλος αστυνομικός κλοιός αναπτύχθηκε μπροστά από τα σημεία που έχουν τεθεί στο στόχαστρο, σημείωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο ακροδεξιός είπε ότι θα συνεχίσει να διαδηλώνει «κάθε εβδομάδα» έως ότου η Τουρκία άρει το βέτο επιτρέποντας στη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Μετά τα πρώτα περιστατικά που προκάλεσαν εχθρικές αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η Σουηδία δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει στην «υποστήριξη» της Τουρκίας για να ενταχθεί στη Συμμαχία.
Οι διαπραγματεύσεις έχουν επίσημα ανασταλεί.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP/ Reuters
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Schnabel: Η ΕΚΤ θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια αν διευρυνθεί το ενεργειακό σοκ
- Δημοσκόπηση MRB: Πρώτη στο 28,8 η ΝΔ στην αναγωγή – Ποια η δυναμική των κομμάτων Τσίπρα, Καρυστιανού, Σαμαρά
- Τέσσερα πλοία μεταφοράς LNG πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ το τελευταίο 15ήμερο
- ΙΜΟ: Σχεδόν 1.500 πλοία παραμένουν «εγκλωβισμένα» στον Περσικό Κόλπο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.