Ημέρα εθνικού πένθους για τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια κηρύχθηκε στην Τουρκία η αυριανή από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους και η αυριανή συμπίπτει με την κηδεία και ταφή του Ισμαήλ Χανίγια στο Κατάρ.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρει:
«Προκειμένου να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον παλαιστινιακό αγώνα και την αλληλεγγύη μας προς τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας, κηρύχθηκε μονοήμερο εθνικό πένθος αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου, λόγω του μαρτυρικού θανάτου του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.
»Μνημονεύω τον Ισμαήλ Χανίγια και όλους τους Παλαιστίνιους μάρτυρες με ευλάβεια, και τόσο εκ μέρους μου όσο και εκ μέρους του έθνους μου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον παλαιστινιακό λαό».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ολυμπιακοί αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο για τον Απόστολο Χρήστου στα 200 μέτρα ύπτιο
Υποκλοπές: Τι προκύπτει από τα συμπεράσματα του πορίσματος του Αρείου Πάγου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Η Γερουσία απέρριψε ψήφισμα των Δημοκρατικών για αποχώρηση των στρατευμάτων από το Ιράν
- Εποικοδομητικές συναντήσεις της Μ. Χατζημανώλη στις Βρυξέλλες
- Costamare Bulkers Holdings (Κωστής Κωνσταντακόπουλος): Κέρδη 9,9 εκατ. δολάρια και ρευστότητα 353,3 εκατ. δολάρια
- Γιώργος Κώτσηρας: Ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα του φορολογικού πλαισίου, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της κοινωνίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.