Επίθεση από άγνωστο άτομο δέχθηκε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ, την ώρα που αποχωρούσε από την επιμνημόσυνη τελετή στη Κωνσταντινούπολη για τον βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος DEM, Σιρί Σουρεγιά Οντέρ.

Ο δράστης τον περίμενε στην έξοδο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ατατούρκ» στην πλατεία Ταξίμ και την ώρα που ο Οζέλ έβγαινε άρχισε να τον χτυπάει στο πρόσωπο. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κατά την επίθεση ο δράστης φώναξε «εγώ είμαι εγγονός των Οθωμανών».

1

Ο Οζγκιούρ Οζέλ είναι καλά στην υγεία του.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, ανακοίνωσε ότι ο δράστης συνελήφθη.

Ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ισότητας των Λαών και Δημοκρατίας (DEM), Σιρί Σουρεγιά Οντέρ, πέθανε χτες σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 18 ημέρες έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Τους τελευταίους μήνες είχε αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο όσον αφορά τον αφοπλισμό της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ.

 

Διαβάστε επίσης 

Iσραήλ: Βαλλιστικός πύραυλος των Χούθι έπεσε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

Υπουργείο Τουρισμού για τα τροχόσπιτα: Βάζουμε τέλος στην καταχρηστική κατάληψη δασών, αιγιαλών, αρχαιολογικών χώρων – Nομοθετoύμε το αυτονόητο

Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες μετά την ακύρωση των προεδρικών εκλογών – Πιθανός δεύτερος γύρος στις 18 Μαΐου