• Διεθνής πολιτική

    Τουλάχιστον 9 νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη

    • NewsRoom
    Επεισόδια στη Δυτική Όχθη

    Επεισόδια στη Δυτική Όχθη (πηγή: Reuters)


    Τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από ισραηλινά πυρά στην Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων αλληλεγγύης προς τη Γάζα σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

    Όπως αναφέρουν ανταποκριτές του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων καθώς και έναν αξιωματούχο ασφαλείας, έχουν καταγραφεί συγκρούσεις στη Ραμάλα, τη Ναμπλούς , το Τουλκάρμ, τη Χεβρώνα και άλλες πόλεις της Δυτικής Όχθης.

    Το υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για 130 τραυματίες εκ των οποίων ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Τουλάχιστον τρεις από τους θανάτους σημειώθηκαν στο Τουλκάρμ. Στο Μπέιτ Φουρίκ κοντά στη Ναμπλούς σκοτώθηκε ένα δεκατετράχρονο αγόρι σύμφωνα με ιατρικές πηγές που μίλησαν σε ανταποκριτές του γαλλικού πρακτορείου.

    Από την έναρξη της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης το περασμένο Σάββατο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 44 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

    Από την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε η επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας τουλάχιστον 1.799 Παλαιστίνιοι, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 7.000.

    Διαβάστε επίσης:

    Αμπάς: Συνέκρινε τους εκτοπισμούς στη Γάζα με την εξορία των Παλαιστινίων το 1948

    Η Maersk εγκαθιστά το Starlink του Έλον Μασκ σε 300 πλοία της

    Ερντογάν: «Εμείς στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρα»



    ΣΧΟΛΙΑ