ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ερντογάν για αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ: Δεν θεωρούμε κάθε διμερή σχέση ως απειλή εναντίον μας
Νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την 99η επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πως η Ελλάδα έχει διαβρώσει σκόπιμα τους όρους και τις προϋποθέσεις της Συνθήκης της Λωζάνης πρόσφατα.
«Οι όροι και οι προϋποθέσεις της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, ιδίως τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, έχουν πρόσφατα διαβρωθεί σκόπιμα από την Ελλάδα», ανέφερε ο Ερντογάν.
«Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση, η οποία είναι ασύμβατη με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας και την πίστη στη συνθήκη», πρόσθεσε.
«Η Τουρκική Δημοκρατία εδραιώνει την ενεργό θέση της σε περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, καθώς κάνει σταθερό βήμα προς το 2023, την 100ή επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης και της ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΚΤ: Knot και De Cos στη μάχη για τη διαδοχή της Λαγκάρντ – Τα τέσσερα σενάρια
- Αυστραλία: Στη Γερουσία καλούνται οι επικεφαλής OpenAI και Anthropic μετά το «χακάρισμα» κυβερνητικού ιστότοπου
- Οίκοι αξιολόγησης: Η Ελλάδα αλλάζει αναπτυξιακό μοντέλο – Επενδύσεις και εξαγωγές ανεβάζουν την παραγωγικότητα
- Ο μοναδικός διάλογος της Άννας Βίσση με τον 17χρονο εαυτό της μέσω AI στο ΟΑΚΑ: «Ακόμη τραγουδάς;» (video)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.