• Διεθνής πολιτική

    Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» του Ιμπραήμ Καλίν στον Κυριάκο Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Ιμπραήμ Καλίν

    Ιμπραήμ Καλίν


    Την Ελλάδα και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη που παρέχει η χώρα μας στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς ευχαρίστησε μέσω ανάρτησης στο Twitter ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

    Συγκεκριμένα απαντώντας στο μήνυμα στο Twitter του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τους καταστροφικούς σεισμούς, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφραζε την οδύνη αλλά και τη στήριξη από την πλευρά της Ελλάδας, ο Ιμπραήμ Καλίν απάντησε σήμερα «Κύριε πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξή σας».

    Στην ανάρτησή του στα τουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν».

    Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε εκφράσει στο twitter την θλίψη του, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα κινητοποιεί τους πόρους της και θα βοηθήσει άμεσα».

    Συγκεκριμένα, έγραψε: «Βαθιά θλίψη για την καταστροφική καταστροφή του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια εκφράζουμε στις οικογένειες των θυμάτων και οι σκέψεις μας είναι με όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν. Η Ελλάδα κινητοποιεί τους πόρους της και θα βοηθήσει άμεσα».

    Διαβάστε επίσης:

    Πάνω από 21.600 νεκροί σε Τουρκία και Συρία – Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες στα συντρίμμια

    Τσελέντης: Η Ελλάδα δεν επηρεάζεται από τον σεισμό στην Τουρκία – Δεν έχουμε τόσο μεγάλα ρήγματα



    ΣΧΟΛΙΑ