ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ότι το Ισραήλ αποφάσισε να στείλει μια αντιπροσωπεία για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, όμως δεν θα σταματήσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας παρά μόνο «αφού επιτύχει όλους τους στόχους του», ανακοίνωσε το γραφείο του.
Σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12, επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο αρχηγός της μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ.
Το γραφείο του Νετανιάχου δεν διευκρίνισε πού θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις.
Την Τετάρτη η Χαμάς ανέφερε ότι έστειλε στους μεσολαβητές νέες «ιδέες» για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, σημειώνοντας ότι ανέφερε το θέμα αυτό με αξιωματούχους του Κατάρ και της Αιγύπτου ενώ είχε και επαφές με την Τουρκία.
Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι «εξετάζει τα σχόλια» της Χαμάς για μια πιθανή συμφωνία και ότι θα απαντήσει στους μεσολαβητές.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Καλλιμάνης: Διευκρινήσεις για την απόσυρση παρτίδας κατεψυγμένου προϊόντος
Χίος: Στη φυλακή οδηγείται ο ένοχος για την πυρκαγιά στη Σιδηρούντα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Mega deal στην ενέργεια: NextEra και Dominion ενώνουν δυνάμεις σε συμφωνία 420 δισ. δολαρίων
- Παύλος Πολάκης: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις 26 του μήνα»
- F1 ανάλυση: Πώς προσεγγίζει ένας οδηγός μια πίστα;
- Τουρκία: 17χρονος άνοιξε πυρ σε εστιατόριο στη Μερσίνη – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και οκτώ τραυματίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.