• Διεθνής πολιτική

    Τα έβαλε με το Twitter o Τραμπ: «Παρεμβαίνει στις Προεδρικές εκλογές»

    Ντόναλντ Τραμπ


    Δριμύ κατηγορώ απηύθυνε χθες ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ προς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας το ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

    Αφορμή για την επίθεση αυτή του Τραμπ προς το Twitter αποτέλεσε η «άνευ προηγουμένου», όπως την χαρακτήρισε, απόφαση των διαχειριστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να επισημάνουν δύο αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ ως παραπλανητικές.

    Πιο συγκεκριμένα, το Twitter προχώρησε στην τοποθέτηση ειδικής σήμανσης σε νήμα αναρτήσεων του Αμερικανού προέδρου για τις επιστολικές ψήφους, προτρέποντας τους αναγνώστες του να «ενημερωθούν για τα γεγονότα», παραπέμποντάς τους σε σελίδα με υλικό που αντικρούει τον ισχυρισμό του Τραμπ, πως η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου αποτελεί μέρος σχεδίου να γίνει «νοθεία», προκειμένου ο αρχηγός του κράτους να ηττηθεί στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

    Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατήγγειλε -φυσικά με… δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter- ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».

    «Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020», τόνισε χαρακτηριστικά ο μεγιστάνας. «Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.



    ΣΧΟΛΙΑ